Black Friday 2020 hos BOBO
Black Friday hos Like ANNA
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Kategori: Diætist
At snyde chokoladetrangen!

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Så vidt jeg kan vurdere, er det nærmest blevet den gængse opfattelse, at chokolade er hard-core fedme-genererende, mens lakrids, bolcher og vingummi er rimelig OK mad.

Men der er faktisk færre kalorier i en guldbarre end der er i en pose børne-slik (af dem til ti kroner). Det hænger sammen med, at Guldbarren trods alt kun vejer 49 gram, mens der er 100 gram i en lille pose slik.
- Og nok har chokolade en højere energitæthed end det snold, som er lavet af sukker udelukkende, men forskellen er ikke større end ca. 170 kalorier pr 100 gram. Der er 530 kalorier i 100 gram chokolade og 360 kalorier i 100 gram sukker-snold. For en rigtig chokoman bidrager en Guldbarre med større tilfredsstillelse end selv en hel familie-pose af lakrids og vingummi.

En ”rigtig chokoman” er man, når trangen kan sidestilles med eksempelvis rygetrang. Altså en trang, der ikke kan tilsidesættes uden virkelig store kvaler.

At snyde chokolade-trangen.

Det behøver ikke at være noget problem at være afhængig af chokolade. Hvis ikke det medfører vægtproblemer er der ikke andre ernæringsrelaterede årsager til at gå i en bue udenom. Men når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick.

Der findes et kakao-pulver, som giver en fyldig chokolade-smag for kun 40 kalorier pr kop. Det drejer sig om den engelske kakao-drik Options (der tidligere hed Ovations). Det er kakaopulver af den slags, som skal overhældes med kogende vand. Modsat andre produkter fra denne kategori vækker det ikke associationer til at man har kogt en brun farveblyant.

Det er den eneste kakao på markedet, der har dette forbløffende lave energiindhold.

Til sammenligning koster en Matilde kakao-skummetmælk 120 kalorier for en brik og en cocio-light 120 kalorier for en dåse.

Når kakao-pulvere skal sammenlignes indbyrdes, skal man altid huske at sammenligne pr deciliter færdig drik, pulveret kan jo være mere eller mindre koncentreret – og kan derfor ikke sammenlignes pr 100 gram.

Diætist
Silica skade huden

Kan kosttilskuddet Silica skade huden?

Læs mere
Diætist
Sult

Det er ikke meningen, at man skal sulte. Det er ikke holdbart i det lange løb. Giv hellere køb på en smule af dit ambitionsniveau, for at opnå velvære – en kostomlægning fra Kostkompagniet skulle gerne være en løsningsmodel, som holder livet ud.

Læs mere
Diætist
Fedtdepoter

Det fedt, som danner depoter på lår, baller og hofter, det sidder ligesom bedre fast. Der er en naturlig forklaring på dette...

Læs mere
Diætist
Vægttab uden motion?

Hvad gør man når man ens vægt går op og ned som en yoyo, og når man samtidig ikke har mulighed for at motionere sig til et stabilt vægttab?

Læs mere
Diætist
Vægttab

Hun har tabt 25 kg. Og vil gerne tabe endnu 7 kg. Men nu har hun ”ramt muren” og oplever ikke længere vægttab. Hun spørger diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun får sluppet de sidste kilo..

Læs mere
Diætist
Hvorfor taber jeg mig ikke?

Hun spiser mindre og sundere, hun motionere - og alligevel taber hun sig ikke. Diætisten giver råd...

Læs mere
Diætist
Kan jeg fortsætte kuren?

Heidi trives på en kur à la Atkins og spørger diætisten om hun kan fortsætte....

Læs mere
Diætist
Kombi-sødning

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Læs mere
Diætist
Diætistkonsultation

Hun har taget 8 kg. på efter sine 2 fødsler og vil gerne tabe sig gennem vejledning fra diætisten..

Læs mere
Diætist
Nej-hylden!

På ”Nej-hylden” står der blandt andet: Fromage frais med sukker, både dem fra Cheasy med vanille eller bær, og dem fra Exquisa eller Nicolait med forskellige frugter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lænestol 2have

Lænestol 2have

AURO økologisk vægmaling

AURO økologisk vægmaling

DANFORM spisebordsstole

DANFORM spisebordsstole

Buddha figurer i indretningen

Buddha figurer i indretningen

Nye Bøger
^