Kategori: Ungdoms

Øgledronningens forbandelse

Øgledronningens forbandelse 

Middelalderfantasy møder detektivgenren på flot vis i Hanne Fabricius´ Øgledronningens forbandelse ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Øgledronningens forbandelse
Forfatter: Hanne FabriciusKøbenhavn danner scene for ny fantasyserie
"Øgledronningens forbandelse" er første bind af den ny fantasyserie "Tidsdetektiverne", der henvender sig til de 9-12 årige. I bogen møder vi hovedpersonen Margrethe Hatt, der bor i en lejlighed på Vesterbrogade i København sammen med sine forældre og morfar. Pludselig en dag forsvinder Margrethes far, arkæologen Gustav Hatt, og nu er gode råd dyre.
Margrethe kommer på sporet af noget mystisk og sammen med sine to venner Sigurd og Thea sætter hun sig for at løse gåde om farens forsvinden. I morfarens kontor sker der underlige ting ligesom den mærkværdige tante Pimpinella dumper ned i familiens tilværelse og bliver en hjælp for Margrethe. Det viser sig, at Gustav Hatt er blevet kidnappet via en tidskanal og bragt tilbage til år 1170, hvor han sidder fanget på biskop Absalons borg.
Alfer, feer og en enkelt drage!
Margrethe, Sigurd og Thea rejser med en tidsmaskine tilbage til Middelalderen, og trekløveret må finde den sidste person der skal hjælpe dem i jagten på den forsvundne far. Tidsdetektiverne kommer på en stor opgave, da får til opgave at redde Absalons by og Valdemars kongedømme fra forræderne, der står i ledtog med Øgledronningen. Den modbydelige fyrst Morton vil stjæle magten fra kong Valdemar, og Øgledronningen selv har nedkaldt en forbandelse over København. Til at hjælpe sig får de prins Knud (søn af Valdemar), alfer, feer, en drage samt en række mere eller mindre almindelige mennesker fra Middelalderen. Alle må de gøre stor umage for at bekæmpe Øgledronningen, der ønsker sig magten over tiden. Som tiden skrider frem kommer der mere og mere drama.
Arkæolog og københavner
Bogen er skrevet af Hanne Fabricius, der her debuterer som skønlitterær forfatter. Hanne Fabricius er arkæolog og fagbogsforfatter til flere titler. Hun er endvidere omviser i København, hvor hun kan opleves som fortæller på interessante byvandringer gennem middelalderens og renæssancens København.
Bogens nutidige miljø ligner tilsyneladende forfatterens eget. Hun bor på Vesterbro i København og er mor til en 11-årig søn.

Langsom start – fængslende plot
Min testperson på 9 år var særdeles begejstret for bogen, da den først var kommet godt i gang, men det krævede lidt overtagelse at forsætte efter de første par kapitler, hvor der ikke rigtig var spor af Øgledronningen. Det var, som om fortællingen i starten manglede en rød tråd. Indimellem oplevede vi næsten de mange forgreninger og fantasifulde ingredienser, som en smule rodede, fordi det som læser var svært at se, hvor forfatteren ville hen. Jo mere vi læste, jo bedre blev historien, og der hersker ikke spor tvivl om, at Hanne Fabricius har fået en fan hos både testperson og anmelder.
Danmarkshistorie i små fine doser
Hanne Fabricius vælter ikke om sig med historiske facts, men formår på flot og gennemført vis at servere brudstykker af danmarkshistorien, så det bliver både underholdende og fascinerende. Middelalderen bliver med ét levende og interessant, ligesom det gamle København fremstår spændende og vedkommende. Efter endt læsning lokker Hanne Fabricius´s populære byvandringer for børn & voksne i København, hvor man kan få lov at lege detektiv. Jo, forfatteren rammer plet. Hvor er det dejlig at læse en fantasybog, der kan mere end bare underholde. Vi elsker altid gode bøger, men værdsætter endnu mere dem, der også gør os lidt klogere!
Forfatterens hjemmeside: Tyra.dk og du kan læse om bogen her >>
Bestil online

Veloplagt historisk krimi for tweens
Veloplagt historisk krimi for tweens

Historiske romaner for unge kan måske lyde lidt tungt og trist. Men ikke i selskab med forfatteren Annette Bjørg Koeller ... 4 store stjerne fra vores anmelder !

Læs mere
Det smaragdgrønne atlas
Det smaragdgrønne atlas

En af julens helt store bøger på børne- og ungdomsområdet i år. Strøg på bestsellerlisterne i de lande, hvor den er udkommet og er allerede et stort fænomen ...

Læs mere
Udødelig - kærlighedshistorier med bid i
Udødelig - kærlighedshistorier med bid i

Otte forrygende og meget forskellige noveller af genrens bedste amerikanske forfattere om vampyrer, liv, død og kærlighed ...

Læs mere
Luka og livets ild
Luka og livets ild

Kalejdoskopisk rundrejse i magiens univers med Mr. Rushdie ...

Læs mere
Kan du holde på en hemmelighed?
Kan du holde på en hemmelighed?

En fortryllende ungdomsbog, som ingen tween eller teenager bør gå glip af ...

Læs mere
Dagen i morgen
Dagen i morgen

Anmeldelse *****

Læs mere
Det gyldne kompas
Det gyldne kompas

Det gyldne kompas er en børne-/ungdomsbogstrilogi skrevet af Philip Pullman. Den foregår i et univers der geografisk er som vores og som indeholder ting som universitetet i Oxford, men som også er hjemsted for væsener som panserbjørne og hekse...

Læs mere
Pinligt! Ditte på efterskole
Pinligt! Ditte på efterskole

Ditte er endelig kommet på efterskole. Og hun får straks øje på Alexander. Desværre synes Julie også at Alexander er rigtig interessant..

Læs mere
Sophie -Dronning af Danmark
Sophie -Dronning af Danmark

Vibeke Bruun Arildsens ungdomsroman om den unge dronning er baseret på den virkelige historie om Dronning Sophie, mor til Christian den 4. Her anmeldt af Nanna 12 år...

Læs mere
Proforma
Proforma

Et alletiders og fuldstændigt forskruet ungdomsdrama af stand-up komiker og forfatter Sanne Søndergaard ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Shopping
^