Rigtig mad

Kategori: Sundhed

Rigtig mad 

Thomas Rode, Thilde Jo Maarbjerg og Arne Astrup har sammen skrevet bogen 'Rigtig mad', som ganske vist indeholder inspirerende opskrifter, men som først og fremmest overrasker med nogle ukonventionelle kostanbefalinger blandt andet omkring mættet fedt.

Ideen med bogen 'Rigtig mad' er blandt andet 'at gøre op med myterne om mad og sundhed', således skriver Arne Astrup i bogens forord blandt andet:
"Kritikere har især fokuseret på, at en kost baseret på mange animalske produkter, herunder kød, nemt kan tilføre store mængder mættet fedt og dermed øge risikoen for hjerte-kar-sygdom. Den nyere forskning har imidlertid gjort klart, at mættet fedt ikke spiller nogen væsentlig rolle for udvikling af åreforkalkning og hjerte-kar-sygdom." 

Problemet er imidlertid, at den forskning, som Arne Astrup bygger sit udsagn på, enten ikke er nået Sundhedsstyrelsen eller tolkes anderledes, for deres anbefalinger lyder: "Mættet fedt, transfedt og kolesterol øger blodets indhold af det dårlige fedt (LDL-kolesterol). Højt indhold af LDL-kolesterol i blodet øger risikoen for hjerte- og karsygdom. Derfor bør indtaget begrænses."

  • Thomas Rode Andersen (f. 1968), en af Danmarks bedste kokke, 1996-2014 køkkenchef og direktør for restauranten Kong Hans Kælder i København. Er desuden forfatter til bestsellerne 'Stenalderkost' (2012), 'Palæo'(2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981), har sammen med Thomas Rode Andersen ledet Kong Hans Kælder som Restaurantchef og Sommelier. Er desuden kåret som Årets Sommelier i Danmark og Nordens Bedste Sommelier. Er forfatter til bestsellerne 'Palæo' (2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Arne Astrup (f. 1955), er læge dr.med., professor, 1990-2012 leder af Institut for Human Ernæring, fra 2012 leder af det nye store "Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt", Københavns Universitet. Har opbygget en af verdens førende forskergrupper inden for fedme. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. Han er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til flere bøger om vægttab, mad og sundhed.
Sund mave — LOW FODMAP Diet

Mange danskere lider af irriteret tarm og en følelse af oppustethed og ubehag efter måltider — for nogle er det med til at nedsætte livskvaliteten og glæden ved mad og for andre har det store psykiske konsekvenser. Med 'Sund mave — LOW FODMAP Diet' får du redskaber til at få en mave i mere balance,…

Læs mere
Antiinflammatorisk kost

'Antiinflammatorisk kost - Sluk branden der hærger kroppen indefra' er en guide, der introducerer inflammationsbegrebet.

Læs mere
Boost din sundhed

Spis og træn dig slank, stærk og sund på bare fire uger med denne anderledes trænings- og opskriftsbog.

Læs mere
Kuren til varigt vægttab

Måske kender du Henrik Duer fra TV3-programmet ‘Ekstremt fed – et år til at redde livet’, og måske ville du ønske, at du havde ham som din personlige træner og rådgiver.

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
Blodsukker

Spis dig til et stabilt blodsukker ...

Læs mere
5:2 kuren

Ved at faste i to dage, og spise som du plejer resten af ugen, opnår du vægttab og sundere helbred, skriver forfatterne til bestellerbogen "5:2 kuren " ...

Læs mere
Bækkenbund i topform

Få bedre orgasmer og hold på tisset – en stærk bækkenbund har mange forcer. Og det er aldrig for sent at gå i gang !

Læs mere
Glad, sund og rask hele livet?

Hvordan bliver man glad, sund og rask hele livet? Det finder du svar på i professor Bente Klarlund Pedersens bog "Alt om sundhed - Tanker om det gode liv" ...

Læs mere
Spis med mindfulness

Spis med mindfulness

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^