Rigtig mad

Kategori: Sundhed

Rigtig mad 

Thomas Rode, Thilde Jo Maarbjerg og Arne Astrup har sammen skrevet bogen 'Rigtig mad', som ganske vist indeholder inspirerende opskrifter, men som først og fremmest overrasker med nogle ukonventionelle kostanbefalinger blandt andet omkring mættet fedt.

Ideen med bogen 'Rigtig mad' er blandt andet 'at gøre op med myterne om mad og sundhed', således skriver Arne Astrup i bogens forord blandt andet:
"Kritikere har især fokuseret på, at en kost baseret på mange animalske produkter, herunder kød, nemt kan tilføre store mængder mættet fedt og dermed øge risikoen for hjerte-kar-sygdom. Den nyere forskning har imidlertid gjort klart, at mættet fedt ikke spiller nogen væsentlig rolle for udvikling af åreforkalkning og hjerte-kar-sygdom." 

Problemet er imidlertid, at den forskning, som Arne Astrup bygger sit udsagn på, enten ikke er nået Sundhedsstyrelsen eller tolkes anderledes, for deres anbefalinger lyder: "Mættet fedt, transfedt og kolesterol øger blodets indhold af det dårlige fedt (LDL-kolesterol). Højt indhold af LDL-kolesterol i blodet øger risikoen for hjerte- og karsygdom. Derfor bør indtaget begrænses."

  • Thomas Rode Andersen (f. 1968), en af Danmarks bedste kokke, 1996-2014 køkkenchef og direktør for restauranten Kong Hans Kælder i København. Er desuden forfatter til bestsellerne 'Stenalderkost' (2012), 'Palæo'(2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981), har sammen med Thomas Rode Andersen ledet Kong Hans Kælder som Restaurantchef og Sommelier. Er desuden kåret som Årets Sommelier i Danmark og Nordens Bedste Sommelier. Er forfatter til bestsellerne 'Palæo' (2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Arne Astrup (f. 1955), er læge dr.med., professor, 1990-2012 leder af Institut for Human Ernæring, fra 2012 leder af det nye store "Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt", Københavns Universitet. Har opbygget en af verdens førende forskergrupper inden for fedme. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. Han er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til flere bøger om vægttab, mad og sundhed.
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Mindfulness for alle

Med bog og cd viser psykolog Loney Skaaning vejen til mindfulness, ligevægt og livsstyrke. Gennem et veltilrettelagt og overskueligt 4 ugers træningsprogram i form af cd'ens øvelser og bogens instruktioner, lærer du teknikker til mindfulness. Programmet består blandt andet af 20 minutters daglig…

Læs mere
Alternativ smertebehandling

I nyt ambitiøst værk giver fire eksperter indenfor henholdsvis konventionel vestlig medicin, traditionel kinesisk medicin, homøopati og naturmedicin hver deres bud på behandling af 25 almindelige lidelser. Således får læseren mulighed for at orientere sig om mulighederne inden konsultation hos læge…

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^