Probiotika & præbiotika

Kategori: Sundhed

Probiotika & præbiotika 

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som psyken og komplicerede sygdomme som Alzheimers og type 2-diabetes?

Bliv klog på din tarmbakterier
En sund tarmmikrobiota, dvs. de trillioner af mikroorganismer, som bor i vores tarm, er et værn mod fremmede bakterier og uønskede stoffer. Og så beskytter den mod allergier, inflammation og smerter og stabiliserer stort set alle regulerende systemer i kroppen. Det er altså en rigtig god idé at passe godt på sin tarmmikrobiota!
Bogen 'Probiotika & præbiotika' introducerer, hvilke bakterier der bor i vores tarm, og hvad de laver, med fokus på de probiotiske bakterier. Der skabes klarhed over, hvad det er klogt at spise, når der skal opbygges robusthed og mangfoldighed i tarmsystemet, og hvad man bør undgå.
De levende opskrifter har direkte fokus på den lækre vitalkost, der på én gang fodrer din mikrobiota med probiotisk mad (levende, sundhedsfremmende bakterier) samt præbiotika (mad til bakterierne). Det er enkelt, let og ligetil at lave – og meget billigere og mere velsmagende end kosttilskud med mælkesyrebakterier.
Eksempler på lækre retter er kimchi, saltede citroner og andre fermenterede grøntsager, jordskokke-risotto, surdejsbrød og -vafler, cheesecake med labneh og chokolade samt en lang række boblende og syrnede drikke som fx kefir, lassi og gingerbeer.

Bogens forfattere
Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementær og holistisk medicin i især Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første danske læge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus på orthomolekylær og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig på Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder.
Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient. i klinisk ernæring. Hun blev i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første ernæringsfaglige i Danmark og arbejder på Institut for Orthomolekylær Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernæring begyndte, da hun arbejdede for FN’s Verdensfødevareprogram i Egypten i 1990’erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.
Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i mange år arbejdet med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. 

Titel: Probiotika & præbiotika
Forfattere: Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese
Forlag: Muusmann
Bestilling: Probiotika & præbiotika

At holde fast i en sund livsstil

Hvor er det ærgerligt og spild af gode intentioner, når man har sat sig et mål, blot for at skulle sande, at man ikke har rygrad nok til at modstå fristelse og at man - inden man får set sig om - har opgivet at holde det løfte, man havde givet sig selv. Og netop udfordringen at holde fokus og nå…

Læs mere
LCHF på 14 dage

Ny bog beskriver diætmetoden LCHF - Low carb, high fat, og inkluderer 14-dags program med opskrifter, anvisninger og indkøbslister...

Læs mere
Bliv løber for livet

Der er et utal af måder at være løber på ... èn af dem er din ! ...

Læs mere
Sov godt! - Slut med søvnløshed

Søvnkuren: til dig, der er træt af at sove dårligt !

Læs mere
Endelig ikke-ryger

Skal nytåret bruges til at sætte punktum for den sidste cigaret?

Læs mere
Røgfri på 6 dage med hypnose

Fra ryger til ikkeryger - på 6 dage !

Læs mere
Vedligehold og styrk dine fødder

Letlæst håndbog om vedligeholdelse og styrkelse af fødderne ...

Læs mere
Hovedløse spisevaner

Dette er ikke en bog om slankekure, men om at aflæse og ændre vores omgivelser og spisevaner så de bliver fornøjelige og fornuftige ...

Læs mere
Et liv med anoreksi

Grace Bowman er 18 år gammel, da hun beslutter sig for at tabe 10 kilo. Hendes kur starter med, at hun må spise alt undtagen påskeæg; så alt undtagen søde sager; så kun pasta ...

Læs mere
Afhængighed - din skjulte gave

Om at forholde sig til afhængighed, fx af mad, sukker, arbejde, alkohol, rygning, tv og shopping, med nysgerrighed og accept, og således opnå glæde og velvære. Med praktiske øvelser og teknikker ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^