Kategori: Sundhed

Probiotika & præbiotika 

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som psyken og komplicerede sygdomme som Alzheimers og type 2-diabetes?

Bliv klog på din tarmbakterier
En sund tarmmikrobiota, dvs. de trillioner af mikroorganismer, som bor i vores tarm, er et værn mod fremmede bakterier og uønskede stoffer. Og så beskytter den mod allergier, inflammation og smerter og stabiliserer stort set alle regulerende systemer i kroppen. Det er altså en rigtig god idé at passe godt på sin tarmmikrobiota!
Bogen 'Probiotika & præbiotika' introducerer, hvilke bakterier der bor i vores tarm, og hvad de laver, med fokus på de probiotiske bakterier. Der skabes klarhed over, hvad det er klogt at spise, når der skal opbygges robusthed og mangfoldighed i tarmsystemet, og hvad man bør undgå.
De levende opskrifter har direkte fokus på den lækre vitalkost, der på én gang fodrer din mikrobiota med probiotisk mad (levende, sundhedsfremmende bakterier) samt præbiotika (mad til bakterierne). Det er enkelt, let og ligetil at lave – og meget billigere og mere velsmagende end kosttilskud med mælkesyrebakterier.
Eksempler på lækre retter er kimchi, saltede citroner og andre fermenterede grøntsager, jordskokke-risotto, surdejsbrød og -vafler, cheesecake med labneh og chokolade samt en lang række boblende og syrnede drikke som fx kefir, lassi og gingerbeer.

Bogens forfattere
Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementær og holistisk medicin i især Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første danske læge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus på orthomolekylær og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig på Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder.
Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient. i klinisk ernæring. Hun blev i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første ernæringsfaglige i Danmark og arbejder på Institut for Orthomolekylær Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernæring begyndte, da hun arbejdede for FN’s Verdensfødevareprogram i Egypten i 1990’erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.
Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i mange år arbejdet med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. 

Titel: Probiotika & præbiotika
Forfattere: Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese
Forlag: Muusmann
Bestilling: Probiotika & præbiotika

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Mindfulness for alle

Med bog og cd viser psykolog Loney Skaaning vejen til mindfulness, ligevægt og livsstyrke. Gennem et veltilrettelagt og overskueligt 4 ugers træningsprogram i form af cd'ens øvelser og bogens instruktioner, lærer du teknikker til mindfulness. Programmet består blandt andet af 20 minutters daglig…

Læs mere
Alternativ smertebehandling

I nyt ambitiøst værk giver fire eksperter indenfor henholdsvis konventionel vestlig medicin, traditionel kinesisk medicin, homøopati og naturmedicin hver deres bud på behandling af 25 almindelige lidelser. Således får læseren mulighed for at orientere sig om mulighederne inden konsultation hos læge…

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Sund mave — LOW FODMAP Diet

Mange danskere lider af irriteret tarm og en følelse af oppustethed og ubehag efter måltider — for nogle er det med til at nedsætte livskvaliteten og glæden ved mad og for andre har det store psykiske konsekvenser. Med 'Sund mave — LOW FODMAP Diet' får du redskaber til at få en mave i mere balance,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^