Michael Kors ur - Darci Gold
Ibu Jewels
'Flora' øreringe - Studio Loma
Vævede perlearmbånd
Skæbnens bog, af Parioush Sanlee

Halvtreds års kvindeskæbne i Iran ...

Af Lilian Pagsberg

Den iranske sociolog og forfatter Parinoush Saniee har skrevet en bevægende og stærk kvindehistorie, som giver et sjældent indblik i det iranske samfund op gennem den iranske revolution i slutningen af 1970´erne. Det er en historie om venskab, lidenskab, frygt og håb, og en historie om kampen for at overleve, som alenemor- og forsørger, i et muslimsk styret samfund.

I 1960 flytter den unge pige Masoumeh med sin religiøse familie fra provinsen til Teheran. Hendes far støtter hendes ønske om at få en uddannelse, mens brødrene og moderen på alle måder prøver at forhindre det.
Da Masoumeh er 16 år forelsker hun sig i en ung apoteker, som hun møder på vej til skole. Brødrene mener, at hun med sit møde med apotekeren, har vanæret familien, og de beslutter at arrangere hendes ægteskab. Via en nabo finder de frem til en passende familie, som søger en passende hustru til deres søn.

Familien tvinger Masoumed til at indgå ægteskab med den unge mand Hamid, som hun, ifølge traditionen, ikke ved noget om og aldrig har mødt. Det viser sig, at Hamid er politisk aktiv og vier sit liv til kampen mod Shahen og præstestyret. Hamid bliver arresteret og Masoumeh er nu alene om at forsørge sin familie. Da hendes egen familie tager afstand fra hendes mands politiske liv, henter hun ingen støtte der.

Trods de store udfordringer, udvikler Masoumeh sig til en viljestærk og klog kvinde, som klarer den svære tilværelse som alene mor med tre børn i et samfund præget af religiøse kræfter og kvindeundertrykkelse.

”Skæbnens bog” er to gange blevet forbudt af den iranske regering på grund af dens stærke portræt af muslimske kvinders vilkår, men er siden udgivelsen blevet en bestseller. Bogen er en vigtig bog, fordi den giver et indblik i en verden, som på alle måder er helt fremmed og uforståelig for vestlige kvinder.


Bestil online

En Anden Gren - Jesper Wung-Sung

Ingen bestsellerliste uden Jesper Wung-Sungs gribende slægtsroman 'En Anden Gren', som tidligere i år vandt boghandlernes bogpris 'De Gyldne Laurbær'.

Læs mere
Bjørnen, Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldagers nye roman ramte bestsellerlisten i sin første uge!

Læs mere
Folkets skønhed, af Merete Pryds Helle

Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag - også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til...

Læs mere
December Boulevard, af Ole Petersen

For de fleste af os er store dele af vejen gennem livet formet af tilfældige hændelser og af begivenheder, vi kun har ganske lidt indflydelse på. Der er dog, for os hver i sær, øjeblikke i livet, hvor vi har mulighed for at træffe beslutninger, der kan have afgørende betydning for, hvordan resten af...

Læs mere
Obamas yndlingsroman 'Fates and Furies' nu på dansk

Lauren Groffs roman 'Fates and Furies' blev en af de mest ventede og omtalte romaner i USA i 2015. Selv præsident Obama fremhævede bogen, som årets bedste.

Læs mere
Den danske pige

Læs David Ebershoffs roman "Den danske pige" som handler den sensationelle affære omkring den transkønnede Lili Elbe, der som den første i verden, fik foretaget kønsskifteoperation. Filmatiseringen af romanen med oscar-vinderen Eddie Redmayne i hovedrollen har biografpremiere 4. februar 2016.

Læs mere
Alene i Paris, af Jojo Moyes

Den engelske bestsellerforfatter Jojo Moyes tager læseren med på en romantisk weekend i Paris, der ikke forløber helt efter planen.

Læs mere
Det år vi gik til begravelser

I virkeligheden hedder hun Julie og er vokset op i Kokkedal. Men nu er hun, Jewel Temper, på vej til New York med diffuse drømme og uden andre planer end ikke at være der, hvor hun oprindeligt kommer fra.

Læs mere
Hvor fire veje mødes

Med sin debutroman er finske Tommi Kinnunen indstillet til et væld af litterære priser. Han bog er et gribende portræt af en familie gennem tre generationer – og en sindrigt fortalt roman om de rum, vi bygger til vores familier og vores drømme.

Læs mere
Annafrancesca leger ikke

Silvia Avallones debutroman er er en betagende og voldsom roman om om et samfund i opløsning og om to piger, der måske bliver dem, der skal bringe Italien videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
New arrival: Sengetæppe fra Algan

New arrival: Sengetæppe fra Algan

Plaid Ib Laursen

Plaid Ib Laursen

Strandmåtte

Strandmåtte

Luner om aftenen

Luner om aftenen

Nye Bøger
^