Hængekøje VENTURE DESIGN
Fletstol fra Rivièra Maison
Adezz - Bålfad og havepejs
Loungestol Sika Design
Iben Mondrup modtager DR Romanprisen 2015

En enstemmig jury har kåret Iben Mondrup som vinder af DR Romanprisen 2015. Hun modtager prisen for sin roman ’Godhavn’.

Medrivende karakterbeskrivelser, spændende samfundsskildring og masser af genkendelige følelser. Juryen havde mange rosende ord til Iben Mondrup for romanen ’Godhavn’, som hun netop har modtaget DR Romanprisen 2015 for.

’Godhavn’ handler om de tre søskende Bjørk (syv år), Knut (12 år) og Hilde (15 år), der sammen med deres forældre bor i byen Godhavn i Grønland. Et år gentager sig med hvert af de tre børn som fortæller, og vi oplever, hvordan de samme situationer opfattes forskelligt af de tre børn i forskellige aldre og – ikke mindst – med meget forskellige personligheder.

Læsere fra hele landet

Cirka 45 læsekredse har på biblioteker over hele landet læst og debatteret en roman hver måned siden december. I maj afgav bibliotekerne så deres stemmer over, hvilke tre bøger de ville sende videre i finalen. Ud over Iben Mondrups ’Godhavn’ var også Peter Høegs ’Effekten af Susan’ og Jens Vilstrups ’Opland’ blandt de tre finalister. Sidst i maj mødtes fem udvalgte læsere til jurydag i DR Byen, hvor de enstemmigt besluttede, at Iben Mondrup skulle modtage DR Romanprisen 2015.

Det er læserne selv, der har søgt om at blive jurymedlemmer. Juryen er repræsenteret af både mænd og kvinder i alderen 26-69 år fra forskellige dele af landet.

En Anden Gren - Jesper Wung-Sung

Ingen bestsellerliste uden Jesper Wung-Sungs gribende slægtsroman 'En Anden Gren', som tidligere i år vandt boghandlernes bogpris 'De Gyldne Laurbær'.

Læs mere
Bjørnen, Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldagers nye roman ramte bestsellerlisten i sin første uge!

Læs mere
Folkets skønhed, af Merete Pryds Helle

Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag - også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til...

Læs mere
December Boulevard, af Ole Petersen

For de fleste af os er store dele af vejen gennem livet formet af tilfældige hændelser og af begivenheder, vi kun har ganske lidt indflydelse på. Der er dog, for os hver i sær, øjeblikke i livet, hvor vi har mulighed for at træffe beslutninger, der kan have afgørende betydning for, hvordan resten af...

Læs mere
Obamas yndlingsroman 'Fates and Furies' nu på dansk

Lauren Groffs roman 'Fates and Furies' blev en af de mest ventede og omtalte romaner i USA i 2015. Selv præsident Obama fremhævede bogen, som årets bedste.

Læs mere
Den danske pige

Læs David Ebershoffs roman "Den danske pige" som handler den sensationelle affære omkring den transkønnede Lili Elbe, der som den første i verden, fik foretaget kønsskifteoperation. Filmatiseringen af romanen med oscar-vinderen Eddie Redmayne i hovedrollen har biografpremiere 4. februar 2016.

Læs mere
Alene i Paris, af Jojo Moyes

Den engelske bestsellerforfatter Jojo Moyes tager læseren med på en romantisk weekend i Paris, der ikke forløber helt efter planen.

Læs mere
Det år vi gik til begravelser

I virkeligheden hedder hun Julie og er vokset op i Kokkedal. Men nu er hun, Jewel Temper, på vej til New York med diffuse drømme og uden andre planer end ikke at være der, hvor hun oprindeligt kommer fra.

Læs mere
Hvor fire veje mødes

Med sin debutroman er finske Tommi Kinnunen indstillet til et væld af litterære priser. Han bog er et gribende portræt af en familie gennem tre generationer – og en sindrigt fortalt roman om de rum, vi bygger til vores familier og vores drømme.

Læs mere
Annafrancesca leger ikke

Silvia Avallones debutroman er er en betagende og voldsom roman om om et samfund i opløsning og om to piger, der måske bliver dem, der skal bringe Italien videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Fletkurv til plaider og puder

Fletkurv til plaider og puder

Luner om aftenen

Luner om aftenen

Mohair plaid

Mohair plaid

Alpakkaplaid

Alpakkaplaid

Nye Bøger
^