Du bliver, hvad du spiser
Den nyeste forskning peger på, at moderne spisevaner ikke blot er skyld i fedme, diabetes, glutenintolerance og mavetarmsygdomme. De er også kilde til psykisk sygdom og ubalance. Vores tarmbakterier har stor indflydelse på hjernen, og hvis ikke de gode tarmbakterier får den mad, der får dem til at trives, påvirker det vores mentale tilstand. Heldigvis gælder princippet også den anden vej: Med den rigtige mad på tallerkenen kan vi påvirke hjernen, så både humøret og energiniveauet får et løft. Med bogen 'Happy Food' guider dig igennem den seneste spændende forskning og viser, hvordan rigtig, naturlig mad, i modsætning til blandt andet forarbejdede fødevarer, hjælper os med at få hjernen i topform.
Den indeholder 38 nemme opskrifter på mad, der er god og helbredende for både krop og sjæl.
Om forfatterne
Henrik Ennart er videnskabsjournalist på Svenska Dagbladet. Har i de sidste 15 år i bøger og tv-programmer gransket fødevareindustrien og fulgt forskningen i mad, omega-3-fedtsyrer og deres forbindelse til hyperaktivitet og opmærksomhedsforstyrrelser. Henrik Ennart har i flere serier skildret sammenhængen mellem kronisk inflammation og psykiske lidelser.
Niklas Ekstedt er en af Sveriges største stjernekokke. Hans spidskompetence inden for madlavning og indgående viden om råvarer og klassisk kogekunst har gjort det muligt at forvandle de videnskabelige opdagelser til delikate og innovative retter, som alle kan lave. Niklas er en af dem, der har stået i spidsen for introduktionen af det nordiske køkken på den internationale scene.
Titel: Happy Food - Mad og lykke hænger sammen
Forfattere: Henrik Ennart og Niklas Ekstedt
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling:Kan bestilles online