Gwyneth Paltrow: Alt det bedste

Kategori: Livsstil

Gwyneth Paltrow: Alt det bedste 

Gwyneth Paltrow er ikke kun en super dygtig skuespiller, hun er indbegrebet af naturlig skønhed - og udstråler en misundelsesværdige naturlig gnist og charme. Men i bogen ”It´s all good” fortæller hun, at det sunde udseende ikke er noget der kommer af sig selv; En sommerdag fik hun, oven på en lang periode med for hårdt arbejde, for meget stress og for usund mad, et voldsomt angst- og migræneanfald.

”På en solskinsdag i London i foråret 2011 troede jeg – uden at lyde alt for dramatisk – at jeg skulle dø” fortæller Gwyneth i bogen. ”Jeg havde haft det skidt, mens jeg gik og lavede mad, men jeg kunne ikke rigtig sætte en finger på, hvad det var. Jeg havde en svag følelse af, at jeg skulle besvime, og jeg kunne ikke tænke klart. Jeg var ret stille, mens vi spiste. Da jeg rejste mig for at rydde af bordet, ville min højre hånd pludselig ikke adlyde, og så svimlede det hele. Jeg mærkede en skarp smerte i hovedet, jeg kunne ikke tale, og det føltes som om, jeg ikke kunne trælle vejret. Jeg troede, at det var et slagtilfælde.”

Det viste sig, at det Gwyneth oplevede var et voldsomt migræne- og angstanfald. Efterfølgende konsulterede hun sin læge, som anbefalede at hun bla. startede en diæt uden mælkeprodukter, sukker og gluten, så hendes krop kunne komme til hægterne. Efter angst- og migræneanfald forstod hun, at noget måtte gøres, men alligevel var madelskeren Gwyneth ikke villig til at skulle gås på kompromis med smagen. Derfor begyndte hun, sammen med madskribenten Julia Turshen, at udvikle en række lækre opskrifter.

Efter at have lagt sine kostvaner om, fik Gwyneth energien tilbage, og ser om muligt bedre ud end før. Opskrifterne ændrede hendes liv, og nu deler hun dem og sine erfaringer i sin bog, som på dansk har fået titlen ”Alt det bedste – Spis sundt og få det fantastisk”.
Der ingen afsavn eller puritanisme over bogen, der inviterer læseren ind i et let og lyst univers med masser af opskrifter på morgenmad, salater, supper, fjerkræ, fisk og kød og masser af grøntsager. Der er også bud på sunde retter til børnefamilien og selvfølgelig et afsnit med sunde desserter.
Bogen er smukt illustreret med fotos af den danske fotograf Ditte Isager, og oversat til dansk af Charlotte Faber Fischer.

Forfatter: Gwyneth Paltrow
Foto: Ditte Isager
Oversættelse: Charlotte Faber Fischer
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Nærmere noget

Du behøver hverken dyrke yoga eller tro på reinkarnation for at kunne forstå og drage nytte af Simon Krohns introduktion til de filosofiske tanker, der ligger til grund for yogatraditionen ...

Læs mere
Stenalderkost

Med den amerikanske ernæringskonsulent Diane Sanfilippos bog, har du både et overskueligt opslagsværk, nemme og let tilgængelige anvisninger og mere end 100 alsidige opskrifter på lækre paleo-retter.

Læs mere
Håndbog for halvgamle krager

Sætter du kommaer i dine sms’er? Er du begyndt at gå til tango, line dance, stavgang eller at synge i gospelkor? Hvis ja, så er det nok på tide at indse, at du er en halvgammel krage ...

Læs mere
At holde fast i en sund livsstil

Hvor er det ærgerligt og spild af gode intentioner, når man har sat sig et mål, blot for at skulle sande, at man ikke har rygrad nok til at modstå fristelse og at man - inden man får set sig om - har opgivet at holde det løfte, man havde givet sig selv. Og netop udfordringen at holde fokus og nå…

Læs mere
Kickstart din nye, sunde livsstil

Fra forfatteren til de populære kogebøger "Lækkermad" og "Lykkemad", kommer nu en bog, som vil hjælpe dig til varige sunde livsstilsændringer.

Læs mere
Rollinger og roulader

Da Sif Orellana udgav bogen 'Krudtugler & kanelsnegle' blev det hurtigt en bestseller med foreløbig 110.000 solgte eksemplarer. Nu følges den populære bog op med bogen 'Rollinger & Roulader', en smuk og inspirerende livsstils- og inspirationsbog med fokus på hverdagen med børn.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^