Friske spirer – en guide til spiring

Kategorier: Livsstil  -  Hobbybøger

Friske spirer – en guide til spiring 

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

God og gedigen guide

”Friske Spirer - en guide til spiring” er en grundig og fyldestgørende guide til emnet spiring. Bogen udfylder et hul, da der de seneste mange år ikke er udgivet selvstændige titler om emnet, men alene skrevet lidt om spiring i tilknytning til kogebøger indenfor helse og sundhed. Det er derfor med forventning og glæde jeg har læst ”Friske Spirer - en guide til spiring”!

Udstyr en masse

Dyrkning af spirer kan foregå på mange niveauer lige fra det helt simple ved hjælp af syltetøjsglas og et stykke stof – fx gaze eller et tyndslidt viskestykke vandet kan løbe igennem. Friske Spirer oplyser om lækkert udstyr som fx spirerbakker og spiretårn af terrakotta ligesom der tilbydes dyre automatiske spiremaskiner. Tiltalende er i mine øjne især spiretårnet Easy Sprout Sprouter og de økologiske hampespirerposer, der er nye her i Danmark.

Bred buket af spireremner

Langt de fleste anvender syltetøjsglas eller en manuel plastikspirebakke der i årevis har kunne købes i helsekostforretninger til en fornuftig pris. Nu lokker altså en række alternativer i forhold til dyrkning og opbevaring, ligesom Friske Spirer på hjemmesiden og i den nye bog omtaler et meget bredt udvalg af frø, korn, kerner, linser og bønner, der er velegnet til spiring. Her er flere specielle slags, vi ikke tidligere er stødt på som spirer, og på forholdsvis enkel vis kan vi derhjemme få suppleret supermarkedets udvalg af grønt op med sprøde spirer, der siger spar to!

Flot bog der fanger dig!

I princippet fortæller Friske Spirers hjemmeside alt hvad du behøver for at komme godt i gang med spiredyrkning, men ”Friske Spirer - en guide til spiring” samler det hele på en fantastisk flot og fin måde. For første gang får vi et overblik over de mange spændende facetter ved spirerdyrkning og de mange muligheder, vi her får givet ved hjælp af enkle værktøjer. Flere har allerede opdaget hvor sjovt og sundt, det er at dyrke spirer som hobby og mini selvforsyning. Der er vist ingen tvivl om at spirerdyrkning ikke blot spirer som fænomen, men er ved at slå rødder i Danmark.

Bogen fås både trykt og som ebog!

Titel: Friske spirer – en guide til spiring
Forfatter: Miriam Sasha Sommer
Forlag: Forlaget Friske Spirer

Nærmere noget

Du behøver hverken dyrke yoga eller tro på reinkarnation for at kunne forstå og drage nytte af Simon Krohns introduktion til de filosofiske tanker, der ligger til grund for yogatraditionen ...

Læs mere
Stenalderkost

Med den amerikanske ernæringskonsulent Diane Sanfilippos bog, har du både et overskueligt opslagsværk, nemme og let tilgængelige anvisninger og mere end 100 alsidige opskrifter på lækre paleo-retter.

Læs mere
Håndbog for halvgamle krager

Sætter du kommaer i dine sms’er? Er du begyndt at gå til tango, line dance, stavgang eller at synge i gospelkor? Hvis ja, så er det nok på tide at indse, at du er en halvgammel krage ...

Læs mere
At holde fast i en sund livsstil

Hvor er det ærgerligt og spild af gode intentioner, når man har sat sig et mål, blot for at skulle sande, at man ikke har rygrad nok til at modstå fristelse og at man - inden man får set sig om - har opgivet at holde det løfte, man havde givet sig selv. Og netop udfordringen at holde fokus og nå…

Læs mere
Kickstart din nye, sunde livsstil

Fra forfatteren til de populære kogebøger "Lækkermad" og "Lykkemad", kommer nu en bog, som vil hjælpe dig til varige sunde livsstilsændringer.

Læs mere
Rollinger og roulader

Da Sif Orellana udgav bogen 'Krudtugler & kanelsnegle' blev det hurtigt en bestseller med foreløbig 110.000 solgte eksemplarer. Nu følges den populære bog op med bogen 'Rollinger & Roulader', en smuk og inspirerende livsstils- og inspirationsbog med fokus på hverdagen med børn.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^