Stof i metermål
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Te-sæt med infuser og honningpind
Indret med 60’er-æstetik
Kategorier: Kogebøger  -  Sundhed
Toptrimmede tarme, af Mette Borre
Redaktionen

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Bogens bygger på principperne bag Low FODMAP diet, som, ifølge bogen forfattere, har vist sig, at være den bedste måde, at stabilisere en følsom tarm, og lindre de gener, der ofte følger med lidelsen. 

Diæten er udviklet i Australien og er en udelukkelsesdiæt på 2-6 ugers varighed. Toptrimmede tarme indeholder den nyeste forskning og guider dig til færre mavesmerter, mindre oppustethed og en bedre fordøjelse. Bogen giver en grundig teoretisk gennemgang af sygdomme, irritabel tarm, behandling, low FODMAP diet, og hvordan dette kombineres med en vegetarisk livsstil eller et par vegetariske ugentlige dage. 

I bogen omsættes kompleks videnskab til en let spiselig tekst og smagfuld mad ved hjælp af illustrative eksempler og masser af lækre opskrifter, der alle er næringsberegnede. Med til hver opskrift er der forslag til at kunne tilføje kød, fisk eller fjerkræ, så man kan vælge om retten skal være vegetarisk eller ej den pågældende dag. 

Bogen henvender sig til alle, der selv har irritabel tarm eller har interesse for behandling af irritabel tarm. Bogen kan således også være nyttig for kliniske diætister, sundhedspersonale, fx sygeplejersker og læger. 

Forfatterne er alle kliniske diætister med flere bøger bag sig samt bred erfaring inden for kostvejledning og behandling af irritabel tarm. Desuden er de alle erfarne undervisere og uddanner andre diætister i irritabel tarm og low FODMAP diet. 

Titel: Toptrimmede tarme
Forfattere: Cæcilie Gamsgaard Seidel, Lisbeth Jensen, Mette Borre og Stine Junge Albrechtsen
Forlag:  Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Interdesign

Interdesign

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Nye Bøger
^