Titel: Grønne sager: samme grøntsag på 3 måder
Forfatter: Rasmus Dalsgaard
Forlag: Arnold Busck
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg
Kokken Rasmus Dalsgaard står bag Grønne Sager, der er en fin kogebog for alle med lyst til grønt. Udgangspunktet er 33 forskellige grøntsager, det vil være muligt at få i den almindelige handel herhjemme. Som titlen antyder, byder Rasmus Dalsgaard på tre opskrifter til hver grøntsag. Det kan lyde af meget, men er det faktisk ikke, når de fordeler sig på både forretter, salater, supper, kødretter, vegetarretter og fiskeretter. I praksis betyder det, at en familie med specielle præferencer tit vil løbe panden mod muren, fordi bogen faktisk kun har tre bud i alt og dermed ikke engang blot en opskrift i hver af de kategorier, jeg lister op. Nogle familier ville måske gerne have den pågældende grøntsag, som er landet i deres indkøbskurv, fordi den var på tilbud, eller er dukket op i ugens grøntsagskasse med i en bestemt kombination, som jeg ikke har nævnt: med ris, pasta, kartofler etc.
Jeg foreslog min veninde at prøve at lave Tzatziki med bagt hvidløg, fordi det bliver beskrevet, hvordan det bagte hvidløg giver en mere rund og let sødlig smag. Det, mente vi to mødre, ville passe super til en lille dreng, der har rynket på næsen af hvidløg. Det viste sig at være lige dét, der skulle til. Væk fra opskriften tog vi selvfølgelig cayennepeber.
Rasmus Dalsgaard kommer med mange nye og ovenud lækre opskrifter, som vil falde i god jord hos både børn og voksne. Grønne Sager er klart et køb værd!
Bestil online
Kategori: Kogebøger
