Renæssancemad
Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian 4.'s tid
*****
Forfatter: Bi Skaarup
Forlag: Gyldendal
Omfang: 155 sider
Meget spændende og anderledes kogebog. Måske ikke lige de opskrifter, man vil kaste sig over for at afprøve, men så sandelig et interessant historisk studie, til glæde for alle kogebogsentusiaster.
Opskrifterne er skrevet på både nudansk og gammeldansk, så der er ingen problemer med at forstå dem. Når man læser menuplanerne for et taffel hos kongen, lyder det som et langt ædegilde, ikke noget under, at den gode Christian 4-tal ser lidt vommet ud på sine gamle dage.
Bogen er illustreret med samtidige malerier, som er overdådigt lækre.
Forfatteren er cand. phil i middelalderarkæologi, direktør for Københavns Bymuseum og medlem af det Gastronomiske Akademi, hvilket alt sammen borger for kvaliteten af denne bog
Bestil online
Kategori: Kogebøger
