Forfatter: Martin Haugaard Zielke
Finere madlavning uden fine fornemmelser!
Al frugt og grønt er godt for kroppen, og det samme gælder fisk og fuldkorn - det ved de fleste. Alligevel er dre nogle fødevarer, som skiller sig ud ved at være proppet med meget mere af alt det gode end andre: de såkaldte power foods.
Betegnelsen dækker over alt fra helt almindelige ingredienser som låg, kål og nødder til blåbær, granatæbler, fede fisk og nye spændende frø som quinoa. Fælles for dem alle er dog, at der ikke blot er tale om sunde, men også utroligt velsmagende og farvestrålende ingredienser.
I programserien "Ha´det godt" på DR1 har man kunne hente inspiration til, hvordan man får en masse power food ind i hverdagen. Med kokken Martin Haugaard Zielkes lækre og nytænkende opskrifter, som er samlet her i bogen, er det nemlig igen sag at leve supersundt døgnet rundt. Hvem ville f.eks. ikke gerne starte dagen med en gang yoghurt med syltede solbær, banen og kanelristet havre, hive en sund wrap med laks, spinat og mandelpesto op af tasken til frokost og runde af med sennepspanerede kyllingelår med spidskål og citron?
Fra bogen bringer vi her en dejlig opskrift på julsteg med frisk rødkålssalat ...
Svinefilet med varme krydderier
Til 4 personer
Ingredienser:
• 1 stk svinefilet uden spæk, 500 g
• Krydderblanding til svinefilet:
• 1 tsk rosépeber
• 1 appelsin
• 1 tsk kanel
• 1 tsk nellike
• 1 tsk spidskommen
Frisk rødkålsalat
Ingredienser:
• ¼ rødkålshoved (ca. 200 gram)
• 1 appelsin, økologisk og usprøjtet (skal bruge revet skal og saften)
• 2 spsk honning
• 2 spsk eddike
• 25 gram tørrede tranebær
Fremgangsmåde
1. Krydderierne gnides på svinestegen, og den bages i ovnen til den er gennemstegt.
2. rødkål snittes fint
3. revet skal og saften fra appelsinen blandes med eddike, honning og de tørrede tranebær, og det hele hældes over rødkålen.
4. Stegen afkøles og skæres i tynde skiver, lægges ved rødkålssalaten.
Kokketip: Brug gerne filetten på rugbrød eller i wraps
Mere inspiration finder du på Bestil online
Kategori: Kogebøger
