Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg
Titel: Pasta med passion
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Forlag: Gyldendal
Rundrejse i pastaens vidunderlige verden
Med en oprigtig følelse af forfatterens kærlighed og passion til de italienske pastaretter, lever Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ”Pasta med passion” til fulde op til sit navn. At pasta er en mangfoldig verden fuld af vidt forskellige retter i smag, konsistens, udtryk, prisklasse og forudsætninger til kok og køkken, viser Susanne Engelstoft Rasmussen også.
”Pasta med passion” er en rejse ind i verden af skønne pastaretter, der for mange vel nok har det med let at blive lidt ensartede og slidte i udtrykket. Med tiden kører vi nemt i den faste gænge af få sikre pastaretter, men med ”Pasta med passion”, er der garanti for at repertoiret bliver udvidet i en fart. Bogen vrimler med nye lækre fristelser side om side med klassiker, vi selvfølgelig også må lave.
Italienske rødder og en holdningens dame!
Madskribenten Susanne Engelstoft Rasmussen har med en italiensk født mor gode kort på hånden, og sørger da også for at videreformidle et bredt udvalg af klassiske og pastaretter til både hverdag og fest. Her er så at sige alverdens afarter af pastaretter, men med en klar rød tråd. Vi har nemlig med en særlig madskribent at gøre! Susanne Engelstoft Rasmussen plæderer for det etiske køb og valg indenfor både fisk og kød. At forfatteren tydeligt sværger til at bruge sin holdning og foretage aktive valg som forbruger, er befriende at se. En øget fokus på forbrugerens mulighed for at hjælpe dyr, medmennesker og miljø er en tendens, jeg håber vi fremover vil komme til at se i kogebøger. Susanne Engelstoft Rasmussens madlavning er overordnet karakteriseret ved det autentiske, enkle og grønne køkken med brug af gode råvarer. Her og der er der dog brugt en hel del smør og fløde, så derfor kunne ernæringsberegninger – eller vejledninger have være fornuftige.
Indbydende og appetitlig
”Pasta med passion” er smukt fotograferet af Anders Schønnemann. Ud over de mere gængse opskrifter med forskellige pastatyper med og ude fisk, skaldyr, kød og grøntsager, byder bogen også på et afsnit om pastadej. Her får du en introduktion til særlige specialiteter som späetzle, knöfple og gnocci. Alle opskrifter er yderst enkelt og overskueligt sat, op med en fin læsbarhed samt en flot og finish. I bogens pastaleksikon kan du læse om særlige ingredienser og specielle teknikker m.m. Alt i alt er ”Pasta med passion” en dejlig gave til os, der ynder at spise pasta på alverdens måder. Den emmer af god madkvalitet og nytænkning. Simpelthen ren gudespise!
© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk
Bestil online
Kategori: Kogebøger
