Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg
Titel: Økologiske fodspor på køkkenbordet - sundhed, mijø og klima i én mundfuld
Forfatter: Lise Faurschou Hastrup
Forlag: Tritla
Grøn mad til glæde for dig og vor jord!
At købe ind og lave mad med tanke for hvad der er godt for klode, medmennesker, dyreliv og én selv kan være en stor mundfuld. Med ”Økologiske fodspor på køkkenbordet: Sundhed, miljø og klima i én mundfuld” er der imidlertid ingen grund til at få maden i den gale hals. Udfordringen kan synes stor og kompliceret, men Lise Faurschou Hastrup evner på fornemmeste vis, at gøre det enkelt og ligetil at leve og agere grønt, etisk og oven i købet lækkert med sin nye bog!
En udsøgt – klimavenlig –fornøjelse
Lad det være sagt med det samme: ”Økologiske fodspor på køkkenbordet” er en fuldstændig fremragende bog til alle, der gerne vil have et enkelt og håndgribeligt værktøj til hverdagens grønne indkøb og madlavning! Med bogen her i hånden bliver der ryddet op i myter og præsenteret fup og fakta omkring økologi og konventionel fødevareproduktion, så det bliver krystalklart for læseren, at det ér vigtigt at vælge grønt. Bogen her er først og fremmest en brugshåndbog, der hjælper med sin nemme indgang til kost og klima for til slut at overøse os med mere end 100 vidunderlige vegetariske opskrifter.
Mad med samvittighed og sanselighed
I det vegetariske køkken, hvor Lise Faurschou Hastrup står for bordenden, møder vi sæsonens grøntsager i det, der kunne minde om Det Nordiske Køkken goes total green. Opskrifterne er rige på ingredienser fra naturens spisekammer og kodeordet synes at være enkelhed. Less is more!
Vi møder mad der både smager, mætter og tilfredsstiller os æstetisk med sin smukke farver og tiltalende dufte. Med de gode råd Lise Faurschou Hastrup øser af, er det muligt at leve økologisk for samme pris som mange lever på en konventionel kost. Besparelserne opnås b. la. ved at holde sig til årstidens råvare, udnytte resterne kreativt og effektivt takket være ugeplaner og være mere nøjsom.
Vælg fødevare med lavest mulig klimaaftryk
Vegetarisk mad er som udgangspunk altid meget mere klimavenligt end almindelig kødrig kost. Især oksekød er en voldsom miljøbelastning og bidrager med masser af CO2. Blandt de vegetabilske fødevare er specielt kartoflen en fortrinlig ernæringskilde, der udleder ganske lidt CO2 samlet set fra jord til bord. Ris derimod belaster klimaet meget mere ved sin tilblivelse. Såvel kødspiserer som vegetarer kan mindske deres CO2udledning ved at vælge fødevare med et lavere klimaaftryk. Men vegetaren er altså milevidt foran kødspiseren i den mindst klimabelastende levevis, så her er god inspiration at få.
Usædvanlig og unik bog!
”Økologiske fodspor på køkkenbordet” handler om et essentielt emne, og bogen er en fin anledning til at stoppe op og reflektere over forbrug versus klima & miljø. Vores haltende madkultur kan vise sig at være nøglen til en bedre miljø- og klimapolitik. Som små brikker kan vi starte med hver især at tune ind på økologien og det vegetariske måltid, når vi beslutter os for at løfte overlæggeren for det, vi kalder madkultur. Herfra kan vi rejse videre til en øget bevidsthed om økologi og biodynamisk produktion. Lise Faurschou Hastrup gør en imponerende indsats for, at alt det kan blive virkelighed!
Bestil online
Kategori: Kogebøger
