Mørbradgryde

Kategori: Kogebøger

Mørbradgryde

Mørbradgryde 

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Det er populært at spise proteinrig kost både fordi proteiner mætter, giver et stabilt blodsukker, men også fordi proteinrige retter ofte har stor smag.
Fra Pia Andreassens nye bog "Protein" bringer vi her en skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser.



Mørbradgryde med svampe og linser

4 personer

Ingredienser:
• 600 g svinemørbrad
• 2 spsk olivenolie
• salt og peber
• 3 store løg
• 2 spsk olivenolie
• 500 g blandede svampe
• 2 tsk timian eller 1 spsk frisk
• salt og peber
• 1 l grøntsagsbouillon (fx Herbamare urtebouillon uden salt)
• 1-2 fed hvidløg
• 250 g grønne Puylinser
• 1/4 spsk arrowroot (pilerodsstivelse)

Sådan gør du:
• Afpuds svinemørbraden og skær den i 1½ cm tykke skiver. Dup skiverne tørre og brun dem hurtigt på begge sider i olien på en god varm pande. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden og stil det til side.
• Pil løgene, skær dem i grove både og steg dem i olie i en bredbundet gryde i 2-3 minutter.
• Rens svampene og skær dem eventuelt i mindre stykker. Kom dem i gryden og steg dem med i 4-5 minutter. Rør nu og da i gryden. Krydr med timian, salt, peber.
• Hæld bouillon på og bring det i kog.
• Pil hvidløgene, halver dem og kom dem i gryden.
• Skyl linserne, lad dem afdryppe og tilsæt også dem. Lad retten simre under låg i 10 minutter.
• Læg mørbradstykkerne i gryden. Lad retten simre i yderligere cirka 5 minutter, til kød og linser er møre.
Jævn med arrowroot udrørt i lidt vand. Smag til med salt og rigeligt peber.

Energi pr. person:
561 kcal. Fordelt på: protein 40% (56 g), fedt 24% (15 g), kulhydrat 36% (54 g). Kostfibre 9

80 proteinrige opskrifter
Det er populært at spise proteinrig kost - både fordi den mætter, giver et stabilt blodsukker, men også fordi proteinrige retter ofte har stor smag. Med Pia Andreassens nye bog "Protein" får du 80 opskrifter, der alle har fokus på proteiner, sunde fedtstoffer, kostfibre og på at mindske indtaget af kulhydrat. Det er retter med masser af smag og retter fulde af årstidens råvarer.

Bestil online

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^