Forfatter: Nikolaj Kirk
Omfang: 272 sider
Kogemanden Nikolaj Kirk, der kompromisløst arbejder for håndlavede måltider, giver i denne bog billig inspiration til god, let og lækker hverdagsmad i form af opskrifter på i alt 120 ’folkeretter’ fra ind- og udland, hvor der er skruet ned for kødet og op for det grønne.
Der er med Nikolaj Kirks egne ord ikke tale om nydelig, opstyltet ’dukkehusmad’, men mad lavet efter opskrifter, der er enkle at gå til for almindelige mennesker, og som giver hygge og god energi. Suppe, salat og småretter, Fiskemåltider, Kødmåltider, Pasta, pizza og risotto samt Grønt og det ved siden af er blandt bogens overskrifter.
Udgangspunktet for bogen har været, at det at lave god, varieret mad fra bunden efterhånden hører til det vildeste, mange mennesker med et moderne arbejdsliv foretager sig. Det burde være en hverdagsting, og det vil Nikolaj Kirk gerne slå et slag for.
Det er vigtigt at spise ordentligt – ikke bare for krop og sjæl, men også for den varme som sidder helt inderst i kroppen. I køkkenet kan vi eksperimentere, mens vi slapper af. Her har vi chancen for at være sammen, også med børn og gamle, om den gode mad.
Læs mere om Nikolaj Kirk på Bestil online
Kategori: Kogebøger
