Forfatter: Jennifer Joyce
Forlag: Nyt nordisk forlag
Omfang: 256 sider
Glem den formelle treretters middag - tag et afslappet festmåltid af små lækkerier. Uformelt og afslappet - perfekt til gæster.
Smage fra alle verdenshjørner. Prøv krabbe- og gruyere-nachos med svitset tomatsalsa eller asparges rullet i Serrano-skinke.
Nyd festen. Enkle retter og planlægningstips sørger for, at man kommer ud af køkkenet og ind til vennerne.
Det formelle middagsbord er ved at blive erstattet med et mere afslappet møde omkring sofabordet som den nye måde at have gæster på. Flere og flere byder deres gæster på et enkelt udvalg af canapéer og forretter som hovedmåltid. De dropper den klassiske tre-retters middag med store stykker kød eller fisk, til gengæld for små men lokkende bidder.
Alt efter hvor man befinder sig, kan disse retter blive kaldt tapas, mezze eller antipasti. Men uanset hvor de stammer fra, har de en ting til fælles - en sammensmeltning af salte, søde, syrlige og krydrede smage. Når først smagsløgene er blevet vækket på den måde, drømmer man kun om mere.
Det er også et spørgsmål om livsstil. En aften omgivet af myriader af eksotiske retter giver en mere venskabelig og afslappet atmosfære, end hvis man skal pløje sig igennem talrige formelle retter.
Bestil online
Kategori: Kogebøger
