Bogen ’Krydret’ er en rejse ud i det nordafrikanske, arabiske og mellemøstlige køkken med opskrifter på hverdags- og gæstemad, hvor krydderier og råvarer komplimenterer hinanden i himmelske mundfulde. Her er blandt andet opskrifter på skønne simreretter, fladbrød med fyld, kolde og varme salater og aromatiske fiskeopskrifter, men også krydrede dip, sprøde brød, hjemmelavede krydderiblandinger, fermenterede lækkerier og krydrede, søde desserter.
”Det er ingen hemmelighed, at jeg altid har været begejstret for små krydrede retter fra det nordafrikanske, det mellemøstlige og arabiske køkken” fortæller Anne Hjernøe om inspirationen til bogen. ”Fokus har været at lave en smuk og brugbar bog med opskrifter på retter, der smager fantastisk og med ingredienser, man kan få herhjemme. Det skal være som at stikke hoved ind i 1001 nats eventyr, hvor hvert måltid bliver en fortælling i sig selv, hvor retterne er smukke og indbydende og nemme at gå til.”
Ingredienserne i ’Krydret’ er et spændende miks af råvarer fra både nord og syd – og med masser af sprøde, grønne indslag, som nænsomt er krydret og afstemt, så alle grundsmagene kommer i spil. De skønne retter er samtidig en fryd for øjet, hvilket den anerkendte madfotograf, David Loftus , illustrerer med et sansebombardement af farverige og stemningsfulde billeder.
Titel: Krydret - Fra rosenblade til ras el hanout
Forfattere: Anne Hjernøe & Ditte Ingemann
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan lånes på biblioteket