Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg
Titel: Kongerigets Kager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sødt
Tv-konditoren Mette Blomsterberg, der selv er lige så sød som en kage, tager i sin seneste kage- og dessertbog os med på en kulinarisk rundtur i det ganske land. Målet er at gæste en række kageentusiaster og sætte dem stævne for at smage deres bedste opskrift, der efterfølgende forfines og forædles i konditorkøkkenet af fagekspertisen selv. På den måde får vi det bedste fra begge verdener. Smagen af det ægte danske hyggelige kaffebord smagt til med konditorens raffinerede kunnen. Kærlighed og kyndighed!
Forkert fokus
Ideen er slet ikke dårlig, og det er da også ganske morsomt at gæste de mange engagerede kageentusiaster. Hvor er det flot og fint, når de disker op med deres bedste bud på gode kager, og hvor er historierne, minderne og alle anekdoterne dog i grunden udmærket formidlet. Problemet er ”bare” at udgangspunktet for hele bogen bliver væk i alt spotlightet på hvor smukt og lækkert Mette Blomsterberg kan lave kagerne. Jeg er skuffet og frustreret over, at der ikke levnes mere spalteplads til originalkagerne. Vi får ét enkelt lille bitte billede af hver af kongerites kager. Hvorfor må vi ikke nyde kageentusiasternes kunnen og se store flotte ”Før” og ”Efter” billeder? Jeg ærgrer mig over, at de gæve kageentusiaster bliver skubbet til side og vi end ikke får deres opskrifter med. Måske ville nogen foretrække at prøve deres version til en start.
Kagekultur
”Kongerigets Kager” er ført og fremmest et vidnesbyrd om, hvor stor en betydning kaffebordet spiller for familien Danmark mere end det er en fortælling om, hvilke kager der spises i de forskellige egne af landet. Men hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles! Måske er det derfor at Mette Blomsterberg - trods alt - er blevet folkeeje i forbindelse med den populære programrække Det søde liv. Selv om vi kæmper med vægten og hver dag lytter til nye relevante sundhedsproblematikker, holder vi alligevel fast i en kagekultur. Derhjemme, på arbejdet, på jobbet og endda i skolen. Vi hygger os med kage og fejre os med kage.
Dejlig læsning!
I ”Kongerigets Kager” giver Mette Blomsterberg tip og ideer til, hvordan traditionelle opskrifter ved hjælp af konditorkompetencer kan gøres endnu mere raffinerede og elegante både i smag og udseende. Læseren kan glæde sig til en række lærerige bageråd og tip til præsentation af kager. Alt sammen brugbart og ligetil at gå til. For min skyld måtte vi gerne få flere tricks og råd. Jeg så gerne, at der var mere fokus på kageentusiasterne for, at bogen kunne leve op til sit flotte navn ”Kongerigets Kager”. I mine øjne er det snare Mette Blomsterbergs kager, end ”folkets”. I grunden nøjes jeg gerne med de originale – tilforladelige - opskrifter. Dem ville jeg snare komme til at bruge. Og dét er trods alt det kagekultur og tilfredsstillelse af den søde tand handler om - i min optik.
Bestil online
Kategori: Kogebøger
