Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann
Du gør en vigtig forskel
Den primære måde at nedbringe den menneskeskabte globale opvarmning, er ved at mindske klimaaftrykket*, og da produktionen af mad udgør hele 20% af det danske klimaaftryk, er det et vigtigt område at have fokus på.
’Selvom det kan virke, som om vi hver især ikke kan rykke meget ved den globale opvarmning, så betyder vores valg af blandt andet fødevarer absolut noget” siger madskribent og forfatter, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Gennem mange år har hun arbejdet passioneret med at udbrede gode råd til en mere klimavenlig hverdag og udviklet opskrifter med et lavt klimaaftryk.
Grønt klimakøkken
Opskrifterne er blandt andet udgivet i bestsellerne 'Mit grønne køkken', 'Vegetar', 'Blender', 'Fermentering', 'Hverdagsvegetar' og 'Krydret'. Og nu kommer bogen 'Grønt i front i klimakøkkenet', som stiller skarpt på nemme veje til mere grøn og klimavenlig kost.
Bogen er skrevet i samarbejde med Coop, som gennem mange år, og i samarbejde med eksperter og Danmarks grønne tænketank, Concito **, har arbejdet med bæredygtighed, klima og kost. Her får man mere end 100 nemme opskrifter og de vigtigste tommelfingerregler, når det kommer til at lave klimavenlig mad.

Opskrifterne er lavet til en travl hverdag, hvor både smag og enkelthed er vigtig. Retterne har et lavt klimaaftryk og indeholder ingredienser, der både er til at finde i supermarkedet og er til at arbejde med i køkkenet. Simple og nemme råd, der bandt andet handler om rester, madspild, opbevaring, sæson, friland, dyrkning, sundhed og økologi, er knyttet til bogens opskrifter.
____________
Titel: Grønt i front i klimakøkkenet
Forfatter: Ditte Ingemann i samarbejde med Samvirke
Forlag: Strandbergpublishing
* Klimaaftryk er en opgørelse over et produkts samlede direkte eller indirekte udledning af CO2 og andre drivhusgasser. ** Concito er Danmarks grønne tænketank, hvis formål er at medvirke til en lavere udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. Organisationen samler omkring 100 virksomheder, forskere og organisationer, som alle er førende indenfor deres felt og bidrager med vigtig viden om klima og miljø.