Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

Kategori: Kogebøger

Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann  

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Du gør en vigtig forskel

Den primære måde at nedbringe den menneskeskabte globale opvarmning, er ved at mindske klimaaftrykket*, og da produktionen af mad udgør hele 20% af det danske klimaaftryk, er det et vigtigt område at have fokus på.

’Selvom det kan virke, som om vi hver især ikke kan rykke meget ved den globale opvarmning, så betyder vores valg af blandt andet fødevarer absolut noget” siger madskribent og forfatter, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Gennem mange år har hun arbejdet passioneret med at udbrede gode råd til en mere klimavenlig hverdag og udviklet opskrifter med et lavt klimaaftryk.

Grønt klimakøkken

Opskrifterne er blandt andet udgivet i bestsellerne 'Mit grønne køkken', 'Vegetar', 'Blender', 'Fermentering', 'Hverdagsvegetar' og 'Krydret'. Og nu kommer bogen 'Grønt i front i klimakøkkenet', som stiller skarpt på nemme veje til mere grøn og klimavenlig kost.

Bogen er skrevet i samarbejde med Coop, som gennem mange år, og i samarbejde med eksperter og Danmarks grønne tænketank, Concito **, har arbejdet med bæredygtighed, klima og kost. Her får man mere end 100 nemme opskrifter og de vigtigste tommelfingerregler, når det kommer til at lave klimavenlig mad.

Opskrifterne er lavet til en travl hverdag, hvor både smag og enkelthed er vigtig. Retterne har et lavt klimaaftryk og indeholder ingredienser, der både er til at finde i supermarkedet og er til at arbejde med i køkkenet. Simple og nemme råd, der bandt andet handler om rester, madspild, opbevaring, sæson, friland, dyrkning, sundhed og økologi, er knyttet til bogens opskrifter.

____________

Titel: Grønt i front i klimakøkkenet
Forfatter: Ditte Ingemann i samarbejde med Samvirke
Forlag: Strandbergpublishing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Klimaaftryk er en opgørelse over et produkts samlede direkte eller indirekte udledning af CO2 og andre drivhusgasser. ** Concito er Danmarks grønne tænketank, hvis formål er at medvirke til en lavere udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. Organisationen samler omkring 100 virksomheder, forskere og organisationer, som alle er førende indenfor deres felt og bidrager med vigtig viden om klima og miljø.

 

 

 

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^