Titel: Grønne proteiner. Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet
Forfatter: Lisbeth Tordendahl
Sideantal: 183
Forlag: Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg
Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet
I en tid med fokus på miljø og sundhed rammer Lisbeth Tordendahl med Grønne Proteiner fuldstændigt plet! Bag ved de grønne proteiner gemmer sig de mest attraktive og vel nok også mest oversete fødevarer, der findes - nemlig bælgfrugter. At tilegne en hel bog på omkring 200 sider til bælgfrugterne er en god idé, for der findes næppe den fødevare, der er mere ernæringsrigtig, billig og god i et køkken.
Grønne proteiner giver dig svaret på, hvorfor bælgfrugterne er et sundt, sikkert og fornuftigt valg, når det gælder dine proteiner. Samtidigt øser Lisbeth Tordendahl ud af en perlerække af lækre, opfindsomme og spændende opskrifter, hvor du kan bruge bælgfrugter eller et af de to sojaprodukter, der i disse år vinder mere og mere frem: tofu og tempeh. Men allerførst får novicerne vejledning omkring tilberedning, anvendelse og opbevaring af de forskellige bælgfrugter og sojaprodukter, så forudsætningerne for en succes er tilstede. På den måde må bogen betegnes som værende en fin grundbog!
Opskriftsdelen fordeler sig på supper, varme retter, salater og kolde retter samt det afsluttende afsnit postejer, patéer, pirogger og tærter. Lisbeth Tordendahl har tydeligvis været hele verden rundt på sin kulinariske inspirations rundrejse, og det er der kommet et væld af liflige retter ud af. Styrken ved denne bog er imidlertid de mange fantastiske grønne retter, der på fantastisk vis viser, hvordan bælgfrugter og især sojaprodukterne kan erstatte kødet i velkendte retter, således at vegetarer og andre, der gerne vil vælge kødet fra, kan spise noget tilsvarende. Det er blandt mange vegetarer en akilleshæl, hvorvidt man skal lave pseudoretter, men det er på ingen måde det, Lisbeth Tordendahl gør sig til talsmand for eller bringer i spil. Blot er det som læser og ikke-kødspiser (spiser dog fisk) dejligt at se opskrifter som fx tempeh-kebab, tofu-bøffer med kapers og ris-linse-deller.
Grønne Proteiner er et flot bidrag til bestræbelserne på at skrue ned på kødforbruget på en fornuftig måde, hvor proteinbehovet bliver sikret af de bælgfrugter, som vegetarer verden over har ernæret sig ved i årtusinder.
Opskrifterne kan bruges som supplement til - eller erstatning for kød. Tiltrængt nyt til livsnydere og alle, der ønsker en sund og bæredygtig livsstil.
Bestil online
Kategori: Kogebøger
