Forfattere: Kazuko Masui og Tomoko Yamada
Antal sider: 228
*****
Hvis ens definition på ost går i retning af Cheesy-skiveost, Lillebror på tube og en kønsløs dansk brie, så vil Aschehougs bog om de franske oste være ligeså brugbar for én som slagternes store udskæringsbog vil være for en vegetar.
For i den knap 300 sider store ostebog kommer man her hele vejen rundt om produkterne fra verdens største og mest varierede osteland – lige fra Abondance til Vieux-Bologne.
350 af slagsen for at være helt præcis. Bogen er rigt illustreret og kommer med masser af oplysninger om regioner, hvordan ostene tilberedes og hvad man drikker til. (Hvilket jo ikke altid er rødvin).
De fleste franske oste er lavet af råmælk (et fænomen, som vores pasteuriserede pendanter herhjemme sjældent kan leve op til hverken i smag eller duft) fra enten køer, får eller geder. Et ædelt og møjsommeligt håndværk, som tager tid og forklarer, hvorfor gode oste er relativt dyre. Mange forskellige oste-produktioner er i bogen grundigt og udførligt beskrevet.
Bogens eneste minus er, at den ikke kommer inklusive smagsprøver fra de mange beskrevne oste.
Hvis man synes, at bordets ”hellige” treenighed er ost, brød og vin, ja - så er denne bog bibelen dertil.
Bestil online
Kategori: Kogebøger
