Forfatter: Laura Zavan
Omfang: 72 sider
Forlag: Rosenkilde
En ny bog om lasagne giver spændende inspiration til den gamle italienske ret, men der skal lige spises salat til! Forstået på den måde, at mange af retterne i Laura Zavans nye bog fra forlaget Rosenkilde ikke just er kalorievenlige.
Nu er lasagne i forvejen ikke det italienske svar på helsekost, men når man har lavet eksempelvis en crespelle-lasagne, så er der ikke plads til noget dessert, lige bortset fra et brev Samarin!
Crespelle er hjemmelavede pandekager i stakkevis med revet ost, fed bechamelsovs, diverse grøntsager og skinke mellem hvert lag og så ind i ovenen med smørklatter på toppen. Heldigvis er alle retter ikke lige så bombastiske. Der bydes også på safranlasagne med ingefær og laks, grøn lasage med ragu og vegetarlasagne med grillede grøntsager.
Italienske Laura Zavan vil gerne have, at danskerne skal komme lidt ud over rampen med deres "børnefødselsdags-lasagne", som for det meste består af Knorr's halvfærdige variant fra supermarkederne. Og både bechamel- og tomatsovs smager bedre fra grunden og er jo ikke spor svært at lave.
Forfatteren er som sagt fra lasagnens hjemland, men bor i Paris, hvorfor en del af opskrifterne også har et fransk pift som lasagne med forskellige svampe, lasagne med lam og artiskokker og kaninlasagne. Sidstnævnte skal dog nok ikke serveres til børnefødselsdagen. Bestil online
Kategori: Kogebøger
