Opskrifter og indlæg af: Morten Borup, Trine Hahnemann, Morten Heiberg, Thomas Herman, Anita Klemensen, Katrine Klinken, Claus Meyer, Jakob de Neergaard, Thomas Parry, Lars Scheel
Forlag: Gyldendal
FAIR FOOD er en kogebog, udarbejdet i et samarbejde mellem Gyldendal og Max Havelaar, og baseret på Fairtrade-mærkede råvarer.
Ti af landets bedste kokke har valgt at bakke op om Fairtrade og har leveret opskrifter til denne kogebog: Jakob de Neergaard (brunch), Claus Meyer & Lars Scheel (kaffe), Trine Hahnemann (rørsukker), Anita Klemensen (vanilje), Katrine Klinken (honning), Thomas Herman & Thomas Parry (bananer), Morten Heiberg (chokolade) og Morten Borup (roser).
Bogen er delt op i otte temaer. Hvert tema indledes med en præsentation samt med korte tekster, hvori kokkene fortæller om deres glæde for den pågældende råvare, om Fairtrade, om råvarernes oprindelse, dyrkning m.m.
Det er en meget æstetisk bog, smukt illustreret med opskriftsfotos af Lars Ranek samt stemningsbilleder fra nogle af de lande, som de Fairtrade-mærkede varer stammer fra.
En bog, der emmer af kvalitet, naturligvis trykt på miljømærket papir.
Fairtrade/Max Havelaar er en international mærkningsordning, der gennem handel søger at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere.
Bestil online
Kategori: Kogebøger
