Den andalusiske drøm

Kategori: Kogebøger

Den andalusiske drøm 

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til Andalusien. Her driver de et B&B, hvor gæsterne blandt andet kan deltage i madkurser, tage ud på vandreture, mæske sig i god mad og nyde livet. I bogen fortæller parret om deres drøm, der er blevet til virkelighed. Det er en frydefuld fortælling om livet, den andalusiske kultur og ikke mindst om lækker sydspansk og nordafrikansk mad. Bogen er således både en kogebog og en bog med historier om landsbyen Frigiliana, menneskene og naturen.

 

Velkommen til Frigiliana
Bjerglandsbyen Frigiliana danner rammen om Tine og Lasses andalusiske liv. Her, midt i det kuperede landskab over den andalusiske kyst, ligger parrets finurlige hus Casa Dona Angela omkranset af dramatiske bjerge.
I husets køkken transformerer Tina de lokale råvarer til retter som hummus med ristede mandler og røget paprika, vagtler i appelsin-ingefærsauce og hjertemuslinger med skinke og sherry. Casa Dona Angelas køkken er en sæsonbestemt grønsagsfest med andalusiske råvarer: Blodrøde, sursøde kerner fra granatæbler, smørbløde, fede avokadoer, søde mangofrugter, bittersøde kumquat og andre subtropiske frugter, som gror i nærområdet.
"Alle de fine råvarer parrer vi med arabiske og nordafrikanske krydderiblandinger og masser af duftpotente krydderurter fra vores have" fortæller Tine. "Andre spændende smagsboostere er den karakteristiske røgede paprika, de spanske mandler og en bred vifte af aromatiske citrusfrugter. Summen er et køkken, som man kan betegne 'maurisk', 'fusions-spansk-arabisk' eller måske 'suverænt andalusisk!"

Tinas andalusiske kartoffelpizza
I Casa Dona Angela bliver der ofte bagt bagt kartoffelpizza med lokale krydderurter.
"Når jeg går ude i bjergene og dufter til den vilde rosmarin, får jeg altid lyst til kartoffelpizza!" fortæller Tina. "Disse pizzaer serverer vi ofte som velkomstsnack. Alt står snittet og klart, og så smører jeg dejen ud på pladerne lige inden ankomsten. Dejen skal ikke rulles ud, men smøres ud med våde hænder, hvilket gør det meget let at lave pizza i en fart."

Gazpacho med suveræn salat
De kolde tomatsupper gazpacho og salmorejo, som består af tomater, brød og olie, er klassiske andalusiske retter.
"Den kolde suppe skal laves om sommeren, når grøntsagerne er bedst" fortæller Tina, som her deler opskrift fra bogen på Gazpacho. "Her er der tilføjet en lidt større portion grøntsager som topping end traditionelt. Og brødcroutonerne kan du selv tilføje, hvis der er brug for mere mæthed."

 

 

Titel: Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana
Forfatter: Tina Scheftelowitz & Lasse Theifoldt
Forlag: Fadl´s Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^