Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
Ibu Jewels
Kategori: Kogebøger
Den andalusiske drøm
Redaktionen

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til Andalusien. Her driver de et B&B, hvor gæsterne blandt andet kan deltage i madkurser, tage ud på vandreture, mæske sig i god mad og nyde livet. I bogen fortæller parret om deres drøm, der er blevet til virkelighed. Det er en frydefuld fortælling om livet, den andalusiske kultur og ikke mindst om lækker sydspansk og nordafrikansk mad. Bogen er således både en kogebog og en bog med historier om landsbyen Frigiliana, menneskene og naturen.

 

Velkommen til Frigiliana
Bjerglandsbyen Frigiliana danner rammen om Tine og Lasses andalusiske liv. Her, midt i det kuperede landskab over den andalusiske kyst, ligger parrets finurlige hus Casa Dona Angela omkranset af dramatiske bjerge.
I husets køkken transformerer Tina de lokale råvarer til retter som hummus med ristede mandler og røget paprika, vagtler i appelsin-ingefærsauce og hjertemuslinger med skinke og sherry. Casa Dona Angelas køkken er en sæsonbestemt grønsagsfest med andalusiske råvarer: Blodrøde, sursøde kerner fra granatæbler, smørbløde, fede avokadoer, søde mangofrugter, bittersøde kumquat og andre subtropiske frugter, som gror i nærområdet.
"Alle de fine råvarer parrer vi med arabiske og nordafrikanske krydderiblandinger og masser af duftpotente krydderurter fra vores have" fortæller Tine. "Andre spændende smagsboostere er den karakteristiske røgede paprika, de spanske mandler og en bred vifte af aromatiske citrusfrugter. Summen er et køkken, som man kan betegne 'maurisk', 'fusions-spansk-arabisk' eller måske 'suverænt andalusisk!"

Tinas andalusiske kartoffelpizza
I Casa Dona Angela bliver der ofte bagt bagt kartoffelpizza med lokale krydderurter.
"Når jeg går ude i bjergene og dufter til den vilde rosmarin, får jeg altid lyst til kartoffelpizza!" fortæller Tina. "Disse pizzaer serverer vi ofte som velkomstsnack. Alt står snittet og klart, og så smører jeg dejen ud på pladerne lige inden ankomsten. Dejen skal ikke rulles ud, men smøres ud med våde hænder, hvilket gør det meget let at lave pizza i en fart."

Gazpacho med suveræn salat
De kolde tomatsupper gazpacho og salmorejo, som består af tomater, brød og olie, er klassiske andalusiske retter.
"Den kolde suppe skal laves om sommeren, når grøntsagerne er bedst" fortæller Tina, som her deler opskrift fra bogen på Gazpacho. "Her er der tilføjet en lidt større portion grøntsager som topping end traditionelt. Og brødcroutonerne kan du selv tilføje, hvis der er brug for mere mæthed."

 

 

Titel: Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana
Forfatter: Tina Scheftelowitz & Lasse Theifoldt
Forlag: Fadl´s Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Forunderlig Mad, af Katrin Joensen-Næs

Brød med rødvin. Røget makrel og ærtesoufflé. Wasabigedeost og bagte jordbær. Med bogen ’Forunderlig mad: Serveringer, der overrumpler dine sanser’, har færøske Katrin Joensen-Næs skrevet en bog, som - nøjagtig som bogens titel antyder - er fuld af opskrifter på mad med nye, anderledes og...

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om...

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på...

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i...

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
^