Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg
Titel: Blomsterbergs søde sager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Politikens Forlag
Forkælelse til den søde tand
Tv-konditoren og chefen i Glyptotekets café, Mette Blomsterberg, er på banen med endnu en smuk opskriftsbog. Heri bydes der på hele 80 søde lækkerier. Bogen er både flot og fristende, ligesom opskrifterne emmer af kvalitet, god smag og perfektion. Derfor er det da også lidt ærgerligt, at Mette Blomsterberg ikke sørger for trin-for-trin illustrationer, så de sødmefulde lækkerier bliver en tand nemmere at gå i krig med. Nogle af opskrifterne har vi i øvrigt mødt tidligere, i forfatterens forrige opskriftsbog, men som klassikere fortjener de selvfølgelig at komme med på ny.
Kvalitet hele vejen igennem
”Blomsterbergs søde sager” rummer alt fra kendte konditorkager, mere enkle eftermiddagskager, små stykker konfekt og til moderne desserter med et tvist. Et flot og lækkert udvalg, der helt igennem frister og fornøjer. Størstedelen af opskrifterne kræver en indkøbstur til velassorterede supermarkeder og specialbutikker, hvor du fx kan finde rålakrids, frysetørrede bær og glukosesirup. Dertil kommer udstyret, der også bør være i orden før du går i gang. Men så kan du til gengæld også se frem til at høre englesang, og mærke en glædesrus i hele kroppen i samme sekund kageskeens indhold møder dine læber.
Sødt og syndigt!
Mette Blomsterbergs konditori borger for den virkelig gode smag og råvarer af højeste kvalitet. Derfor gør hun da også meget ud af, at lave tingene fra bunden med masser af smør, sukker, ægte vanilje, og hvad der ellers hører til i det søde køkken. I bedste kvalitet. Jeg havde gerne set, at bogen havde et større indledende afsnit om fx dekoration og andre vigtige teknikker. Vi får i al sin enkelhed, kun en håndfuld gode råd om chokolade med på vejen, og så selvfølgelig Mette Blomsterbergs bageregler, der efter min mening halter en del.
Konditori uden kontekst
”Blomsterbergs søde sager” er rig på fristende og frydefulde mundfulde, men vejen dertil kan være lang og vanskelig at gå. Mette Blomsterberg tager ikke rigtig tager sin læser ved hånden undervejs. Konditori ér en svær disciplin indimellem, og som sådan savner jeg flere billeder af tilblivelsesprocessen. Samtidig er konditori også et gammelt og traditionsrigt fag. Derfor er det trist og ærgerligt, at en så dygtig mester indenfor faget, forspilder en oplagt chance som denne, til at skrive lidt om de forskellige kager og desserters historie, oprindelse og tradition. Det ville have gjort oplevelsen mere helstøbt, og passe til den ellers så stilfulde konditor, der her leverer sit udmærkede bud på en række søde sager. ”Blomsterbergs søde sager” vil uden tvivl høre hjemme på hylden hos den bageglade, der elsker en virkelig god kage eller dessert, der er en tand bedre end andre søde sager.
Bestil online
Kategori: Kogebøger
