Kategori: Kogebøger

Bag med smag - Den lilla bagebibel

Bag med smag - Den lilla bagebibel 

"Alene layoutet formår at sende en himmelsk duft af sted til læserens næse, og få listen af opskrifter der gerne skal prøves i en fart", skriver anmelderen ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Bag med smag
Forfatter: Alette Bertelsen, Rikke Holm, Elisabeth Emtoft og Gitte Kristensen
Forlag: Rosinante


Himmelsk duft
Egentlig er det ganske simpelt. Rosinante har taget tre succesfulde bagebøger – Kager, der smager, Lun på brød og Tænd på tærter - og slået dem sammen til én stor lækker lilla bog. På 416 sider oprulles mere end 400 opskrifter fra de populære bøger. Og resultatet taler selvfølgelig for sig selv! Brødet – nej undskyld bogen – er lige tilpas bagt og uhyre smagfuld.

Tillokkende layout
Alene layoutet formår at sende en himmelsk duft af sted til læserens næse, og få listen af opskrifter der gerne skal prøves i en fart, til at vokse med faretruende hastighed. For hvor er der bare mange herligheder i den store samling, af alt godt bagværk fra de tre gode bagebøger! Alette Bertelsen, Rikke Holm, Elisabeth Emtoft og Gitte Kristensen, som har lavet de tre bøger, har vidt forskellige kompetencer og erfaringer ud i bagningens skønne kunst. Sammen formår deres opskriftssamling at give stor inspiration til hjemmebageriet og bidrage med mange fif, færdigheder og uundværlige tricks, som sikrer at bagningen lykkes så godt som overhovedet muligt. De fire dejlige bagejomfruer kommer med herlige forslag til eksempelvis brunch, børnefødselsdage, mødregruppebesøg, skovturshits, 5 o’clock tea, årstidsbuffeter og tærtebuffeter. Alt sammen uhyre kreativt og fantasifuldt. Lige så mundvandet løber.

Flot formidling
Det anes at de fire kvinder er forskellige i deres tilgang og holdning til bagningen, men fælles for dem alle er, at de er uhyre kreative og dygtige formidlere. De små kommentarer gør bogen levende og hyggelig i bedste damebladsstil. Min eneste anke er, at forfatterne tydeligvis gerne vil inspirere med opskrifter på mangt og meget, som ligger udenfor det vi forstår ved bagværk. Jeg kunne have ønsket mig, at der var flere bageopskrifter og færre på tilbehør, madretter og drikkevarer. Hvis den bageglade skal kunne finde alle de klassiske opskrifter i bogen her, må det kræve endnu mere plads eller en frasortering af de mange opskrifter der rettelig høre hjemme i en kogebog – og ikke en bagebog! Jeg savner især brød fra hele verden, flere småkager og mere forskelligt diæt bagværk. Men lad os endelig glæde os over, hvor fantastisk skøn ”Bag med smag” er. Hos mig er den allerede så populær, at den har fået sit eget kælenavn: Den lilla bagebibel!


Bestil online

Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Manden i huset – en psykologisk spændingsroman af Sanne Udsen
Anette Sams: Slip for vægttabsmedicin – brug kroppens egne hormoner til vægtregulering
'Freckleface Strawberry' er Julianne Moores børnebog om selvaccept og mangfoldighed.
Shopping
^