Kategori: Kogebøger

Asiatiske drømme i dit køkken

Asiatiske drømme i dit køkken 

Tom Kimes Asiatiske lækkerier byder på enestående smagsoplevelser fra Tyrkiet over Indien til Japan ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Asiatiske lækkerier
Forfatter: Tom Kime


Asiatiske drømme i dit køkken
Med de mange lækre sprøde grøntsager, skønne dufte, enkeltheden og krydderierne har det asiatiske køkken for længst forført mig. Samtidig er maden sund og som oftest hurtigt at tilberede. Det gør, at jeg altid er på udkig efter kogebøger, der kan byde på endnu flere eksempler fra det raffinerede asiatiske køkken.

Retter fra hele det enorme asiatiske kontinent
Denne gang er det den erfarne Tom Kime, der med ”Asiatiske lækkerier: enestående smagsoplevelser fra Tyrkiet over Indien til Japan” tager mig og alle andre, der holder af den livgivende mad, med til Asien.
Asien er som bekendt et enormt kontinent, og der er da også hentet opskrifter fra en lang række lande. Tom Kime har rejst i hele Asien, og i bogen er der opskrifter fra det meste at verdensdelen: Indien, Singapore, Afghanistan, Iran, Kina, Tyrkiet, Japan og Vietnam for blot at nævne nogle af de navne, jeg fangede.

Spændende mad og menuforslag
”Asiatiske lækkerier” er ikke delt op efter landene, men derimod efter opskriftstype. Bogen er disponeret i Rygende varmt, Sprødt og stærkt, Varmt og dampende, Friskt og duftende, Syrligt og forfriskende samt Sukker og krydderier. Vi oplever på den måde på fineste vis de kontraster og nuancer, der i sandhed er så karakteristiske for den velsmagende asiatiske mad. Gang på gang overraskes læseren med nye opskrifter, der ikke tidligere er set. Men der er også gode gensyn med de retter, mange af os har skænket vores kærlighed til. Til slut er der, som Tom Kime har for vane at glæde sine læsere med, forslag til 16 menuer.

Ikke noget at skåle over
Jeg kunne godt have ønsket mig, at forfatteren havde behandlet emnet drikkevarer. Det forekommer mig, at det altid er akilleshælen, når det gælder eksotisk mad. Hvad skal der serveres til, når man gerne vil komplementere maden med de rette drikke. Godt nok er der mange kulturer i de asiatiske lande, der ikke nyder noget til deres mad, men nogle gør dog. Og hvad vil trods alt være bedst, vurderet af en kok som Tom Kime, når vi europæere insisterer på at drikke noget til maden.

Udfordrende for novicer
En del af opskrifterne, synes jeg, hører til den lidt vanskeligere del, men det skal ikke afholde entusiasterne fra at gå i gang. Det handler om at blive dus med de madlavningsteknikker, der bruges i Østen. Det er et stort plus, at der er velformulerede trinvise anvisninger. I Asien vil man typisk spise flere små retter, og til hver ret er det angivet, hvilke andre det vil være lækkert at servere den pågældende ret sammen med. Det er så tænderne løber i vand!

Rejs til Asien med Tom Kime
Vejen til Asien er lang; koster forsat relativt meget og tager lang tid. Men takket være dygtige og entusiastiske kogebogsforfattere som Tom Kime kan vi genskabe lidt af Østens mystik hjemme. Tom Kime er englænder og kok, med en enorm passion for at rejse og formidle mødet med andre madkulturer videre i dejlige kogebøger.
Det er en fornøjelse at læse om det, Tom Kime oplever på sine rejser, og blive klogere på andre madkulturer. Vi er mange, der som godnatlæsning snupper en kogebog. Med ”Asiatiske lækkerier” er der garanti for en magisk rejse til et fantastisk sted, hvor du i drømme nyder den ene asiatiske lækkeri efter den anden, et sted i Asien i nattens løb, når øjnene er gledet i.



Bestil online

Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Sund på den fede måde, Lone Kjær

Lone Kjær har gennem årene etableret sig som en af Danmarks mest inspirerende madskribenter. Hendes filosofi er enkel: Sund mad skal være velsmagende, nem at lave og passe ind i en travl hverdag. Med den evigt aktuelle opskriftssamling 'Sund på den fede måde' jonglerer madskribent hun med alle de…

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Manden i huset – en psykologisk spændingsroman af Sanne Udsen
Anette Sams: Slip for vægttabsmedicin – brug kroppens egne hormoner til vægtregulering
'Freckleface Strawberry' er Julianne Moores børnebog om selvaccept og mangfoldighed.
Shopping
^