Økologisk have

Kategori: Have

Økologisk have

Økologisk have 

I denne bog forklares grundigt, hvordan man kommer i gang med den økologiske have - og hvordan man fortsætter, så det bliver en sport at få de flotteste og bedste afgrøder ved at bruge naturens egne principper.

Titel: Økologisk have - Selvforsyning til husbehov
Forfatter: Jens Juhl og Sølva Falgren
Tegninger: Kirsten Tind
Forlag: Koustrup & Co.


Erfarne folk er værd at gæste - Sølva Falgren og Jens Juhl har mere end 20 års erfaring med økologisk havebrug. Her øser de af deres store viden, bl.a. om de arter og sorter, der egner sig særlig godt til økologisk dyrkning - også nye, spændende planter. Deres lille have på 480 m², heraf 50 m² køkkenhave, forsyner dem med grønsager, æg og honning til næsten hele året.
"Vi lever af de grønsager, som årstiden byder på, og spiser direkte fra haven fra tidligt forår og til frosten sætter ind.", fortæller forfatterne bag bogen. "Derefter fortsætter vi med at tage fra vores depoter af selleri, hvid- og rødkål, porrer, jordskokker, hokkaidogræskar, løg mv., til de er spist op midt på vinteren. Herefter er vi nødt til at købe nogle få grønsager, suppleret med dem vi har i fryseren. Allerede i april kan vi igen høste friske salatblade og spinat."

At dyrke økologisk i ens private have er sund fornuft - så enkelt kan det siges - men ikke gøres. I denne bog forklares grundigt, hvordan man kommer i gang, og hvordan man fortsætter, så det bliver en sport at få de flotteste og bedste afgrøder ved at bruge naturens egne principper. Der er ingen hokuspokus ved økologi, det er lige ud ad landevejen, men man har brug for en god forklaring til at komme i gang.

Her er bl.a. afsnit om: Principperne bag økologisk dyrkning, Planlægning af køkkenhaven. Højbede og sædskifte, Naboplantning, Blomster skadedyrene ikke kan lide, Biplanter, Gødning og grøngødning, Kompostering, Drivhus og drivbænk, Krukker og potter, Høns og bier, Staudehavens betydning for den økologiske have samt ikke mindst en grundig gennemgang af alle grønsager, bær, frugt, drivhusplanter mv.

Bogen er smukt illustreret med henholdsvis fine akvareller af alle arterne og instruktive fotos.


Bestil online

Stauder - de smukkeste bede

Længes du tilbage til bedstemors staudebed? Eller er din drøm en minimalistisk og stilren beplantning?

Læs mere
Grønne fingre

For nye haveejere kan det måske virke uoverskueligt at få taget hul på dyrkning af haven. Men det råder ny bog fra Turbine Forlaget bod på.

Læs mere
Kompost i byen

Drømmer du om en frodig have, en grøn baggård eller tomater i vindueskarmen - og helst på en bæredygtig måde uden unødig brug af kunstgødning? Kompost er svaret !

Læs mere
Byhaven

Havedesigner Dorthe Kvist har skrevet en pragtfuld havebog til folk, der ikke har en have – eller kun har en ganske lille én – men som drømmer om et grønnere liv. Missionen er klar: dyrk de små uderum, som findes overalt og lad det gro, gro, gro ...

Læs mere
Krydderurter - bogen for urteelskere

Den mest vægtige af sin art på det danske marked. Den henvender sig til både den professionelle gartner og kok, men også til alle de meget seriøse og interesserede havefolk og madører ...

Læs mere
Lev stærkt - spis chili hver dag!

Chili er verdens mest udbredte krydderi, og frugten spises dagligt af to tredjedele af jordens befolkning. Men det stærke ved chili er faktisk ikke en smag. Det er en smerte, der i høj grad gavner vores immunsystem, og som påvirker vores smertetærskel.

Læs mere
Skærehaven

Vil du gerne have blomster i haven, som også egner sig til buketter?

Læs mere
Havealmanak

Med den nye fine havealmanak får du fuldstændig styr på opgaverne i haven

Læs mere
Om roser jeg ved

Læs bl.a. om roser, der aldrig får sygdomme, og som næsten er umulige at slå ihjel. Torben Thim er kendt for sin smukke rosenhave på planteskolen i Løve. Glæd dig, for han er en formidabel fortæller, og hans begejstring for blomsterne smitter ...

Læs mere
Clematis og andre klatreplanter

Clematis er, sammen med de øvrige klatrende planter, fantastiske til at skabe hyggelige kroge og stemningsfulde rum i haven. Få ideer og inspiration med clematis-ekspertens bog ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^