Hvad er LCHF?
LCHF er forkortelsen for Low Carb High Fat og er et udtryk for, at man spiser en kost, der indeholder få kulhydrater og meget fedt. Egentlig kan man sige, at man har vendt kostpyramiden på hovedet, idet man har vinket farvel til alle kornprodukter og stivelsesholdige kartofler og så selvfølgelig sukker.
Hvilke madvarer kan spises ifølge LCHF-kostprincipper?
Principperne er ret enkle. I stedet for en kornbaseret kost spiser man på LCHF sig mæt i:
- Masser af grøntsager, primært dem, som vokser over jord.
- Kød, alle slags, også fugl, fisk og æg. Spis gerne fede udskæringer og spis gerne fedtkanten på kødet eller skindet på kyllingen. Vælg gerne kød fra dyr, der været på græs (økologisk eller frilands) af hensyn til bedre fedtsyresammensætning og dyrevelfærd.
- Fede mælkeprodukter som piskefløde, fede oste, cremefraiche 38 %, græsk yoghurt 10%.
- Naturligt fedt som godt økologisk smør (ikke blandingsprodukt), god olivenolie, kokosolie (i glas fra helsekosten, ikke palmin fra køledisken).
- En smule nødder og bær.
- Hvis man ikke er så striks, inviterer man også en smule rodfrugter og frugt indenfor.