Spiritualitet
Månedshoroskoper september 2023 v. Adrian Ross Duncan

Har du endnu ikke tjekket dit månedshoroskop? Klik ind og læs september måneds horoskoper udarbejdet af den populære astrolog og forfatter, Adrian Ross Duncan fra AstroWOW, og få en fornemmelse af, hvad måneden vil byde på af muligheder, udfordringer og oplevelser.

Læs mere
Sundhed
Champignon: En lille beskeden svamp med ekstraordinære egenskaber

Den ser måske ikke ud af så meget, men den lille, hvide champignon er lidt af et vidunder. Med sin nøddeagtige smag tilføjer champignonen den fineste umami til alt fra gryde- og pastaretter til tærter og salater, og så er den samtidig en vitaminrig superfood, som med et lavt kalorieindhold og højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Sensommer
Sensommerudsalg 2023

Sensommerudsalget er i fuld gang med tilbud fra blandt andet Bamboo Copenhagen, Novasolo, By LaForma, Hübsch, Luxor og Karma Design ...

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Job & karriere
Effektive tips til hvordan du takler dine overspringshandlinger

Befinder du ofte dig ofte i en ubehagelig situation som følge af, at du endnu engang har udsat en vigtig opgave? Har du et ønske om at gøre noget ved problemet?

Ved at mobilisere al din stædighed og vilje, kan du med nogle enkelte metoder slippe de dårlige vaner.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den…

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Bryllupsgæst i sort kjole?

Nogle brudepar sætter pris på de gamle bryllupsskikke og -traditioner, så når man nu er så heldig at være inviteret, så gælder det om at have styr på reglerne. Man skulle jo nødigt træde nogen over tæerne, fordi man ikke har læst på lektien. Men hvordan er det nu lige med reglerne omkring gæsternes…

Læs mere
Loppemarkeder 2023

TEMA

Nye bestsellere
Kategori: Skilsmisse
Vil skilles fra sin egyptiske mand
Vil skilles fra sin egyptiske mand

Fra brevkassen: Hun er ikke lykkelig og vil skilles fra sin egyptiske mand, men hvad med børnene?


______________________________________________

 

Hej brevkasse.

Jeg er en kvinde gift med en egyptisk mand. Vi er begge i 30´erne, blev gift i 2000 og har 2 børn sammen på 7 og 3 år. Vi blev gift i Egypten, da jeg er halv egypter og halv dansk. Vi er islamisk gift. Min mand har opholdstilladelse i Danmark, men ikke permanent opholdstilladelse, dvs. at han skal forny sin opholdstilladelse hvert 2. år. Vores børn har begge dansk pas og det har jeg også.
Jeg er ikke lykkelig i vores ægteskab. De sidste 3 år er det gået ned af bakke. Vi snakker ikke rigtig sammen, og jeg er meget alene med børnene (han arbejder om natten). Jeg henter og bringer til skole/børnehave og klarer det hele alene. Jeg får ikke rigtig nogen som helst opbakning fra min mand - og ord som "Jeg elsker dig" hører jeg aldrig.
Jeg vil gerne høre hvordan mine rettigheder er hvis jeg søge om skilsmisse?
Jeg er nemlig bange for at min mand tager børnene med sig til Egypten, hvis jeg søger om skilsmisse. Hvad er hans rettigheder og hvad er mine?
Håber du kan hjælpe mig.

______________________________________________

Kære du,

Tak for din mail. Jeg kan sagtens sætte mig ind i at du må føle dig meget alene.
Du trives ikke med at være så meget alene og med at have hele ansvaret for at familien kører. Samtidig er du og din mand kommet langt væk fra hinanden, hvilket du blandt andet oplever ved at din mand ikke længere giver udtryk for at han elsker dig. Din mand arbejder om natten, hvilket jo skulle give ham mulighed for at være sammen med familien i eftermiddagstimerne og deltage i opgaverne i hjemmet, når han har sovet om formiddagen. Men jeg forstår udfra det du skriver, at dels er I langtfra fælles om opgaverne, dels får I ikke talt om dine forventninger til hvordan jeres forhold gerne skulle være, hvis du skal kunne føle din mere glad og tilfreds i jeres ægteskab.
Før du beslutter dig endeligt til skilsmisse, syntes jeg du endnu engang skal prøve at få din mand i tale, for at få klarhed over om han også er utilfreds med hvordan jeres forhold fungerer. Det er vigtigt at du sikre jer at I begge kender hinandens forventninger til jeres forhold. I skal samtidig få talt om, i hvor stor udstrækning han er villig til at yde mere på hjemmefronten.
Det er muligt, at der ikke er meget at bygge på. Men det er også muligt, at din mand bare gør ligesom en del andre mænd bl.a. fra Egypten, at han lever en stor del af sin tid udenfor hjemmet og mest opholder sig hjemme for at sove og spise. I de tilfælde jeg kender til, er det ikke normen at have et familieliv og fælles ansvarsfordeling af opgaverne som mange yngre familier har her i Danmark.
Så måske tror din mand, at den måde I lever på er helt i orden for jer begge. Han ser muligvis ikke noget forkert i at I lever som hans forældre lever. Hvis det forholder sig sådan, er det naturligvis vanskeligt for dig som er halvt dansk, for du er opvokset med nogle andre normer for hvordan en familie fungerer.
I hans hjemland henter kvinderne i hverdagen ofte hjælp og støtte hos andre kvinder - og måske er din mand ikke klar over at dette netværk blandt kvinder, ikke fungerer på samme måde her i Danmark, som I hans hjemland. Han har næppe forstået hvor meget du skal bære alene i hans fravær.
Du spørger hvad dine rettigheder er i forbindelse med skilsmisse. I jeres tilfælde hvor din mand ikke har fast opholdstilladelse vil jeg tro at du får forældremyndigheden over børnene. Men du bliver nødt til at spørge en jurist for at være helt sikker. Selvom du rent juridisk kan få tilkendt forældremyndigheden over børnene, kan du ikke være sikker på at han ikke forsøger at tage børnene med til Egypten. Det kommer bl.a. an på om han mener, at de skal opdrages som han selv er opdraget. Det kommer også an på om han anser børnene for at tilhøre faderen eller om han måske bliver så vred over det tab af ære det måske er for ham at blive skilt, at han vil hævne sig, ved at tage børnene med til Egypten.
Det er vigtigt at du søger hjælp før du taler med ham om skilsmisse. Du må dels sikre dig hvor du står rent juridisk og samtidig bør du bestille en tid i din kommunes Børne/Unge/ Familie -forvaltning for at høre hvilken hjælp og beskyttelse du kan få, og hvor du kan henvende dig. Du kender din mand bedst, alligevel kan du ikke være sikker på hans reaktion når han hører, at du ikke ønsker at leve sammen med ham. Så du må på samme tid sikre dig mod det værste, og gøre alt hvad du kan for at handle på en måde, så du undgår at situationen udvikler sig dramatisk. Du må gøre alt for at undgå at børnene bliver taberne i denne sag.
Min konklusion på dit problem er, at hvis du gør alvor af at ville ud af dit forhold til din mand, så gør det klogt og afklaret, og find det bedste tidspunkt at fortælle ham hvad du har besluttet, og helst med tilstedeværelsen af en person I begge har tillid til.
Jeg håber at du kan bruge mine svar til at komme videre med dit problem. Jeg ønsker dig mod og klogskab til at løse problemet med så få skadesvirkninger som muligt.

Jeg sender dig de bedste ønsker for jer alle.

Shop: Smykkegaver
Set på Youtube
Kategori: Skilsmisse
Vil skilles fra sin egyptiske mand
Vil skilles fra sin egyptiske mand

Fra brevkassen: Hun er ikke lykkelig og vil skilles fra sin egyptiske mand, men hvad med børnene?


______________________________________________

 

Hej brevkasse.

Jeg er en kvinde gift med en egyptisk mand. Vi er begge i 30´erne, blev gift i 2000 og har 2 børn sammen på 7 og 3 år. Vi blev gift i Egypten, da jeg er halv egypter og halv dansk. Vi er islamisk gift. Min mand har opholdstilladelse i Danmark, men ikke permanent opholdstilladelse, dvs. at han skal forny sin opholdstilladelse hvert 2. år. Vores børn har begge dansk pas og det har jeg også.
Jeg er ikke lykkelig i vores ægteskab. De sidste 3 år er det gået ned af bakke. Vi snakker ikke rigtig sammen, og jeg er meget alene med børnene (han arbejder om natten). Jeg henter og bringer til skole/børnehave og klarer det hele alene. Jeg får ikke rigtig nogen som helst opbakning fra min mand - og ord som "Jeg elsker dig" hører jeg aldrig.
Jeg vil gerne høre hvordan mine rettigheder er hvis jeg søge om skilsmisse?
Jeg er nemlig bange for at min mand tager børnene med sig til Egypten, hvis jeg søger om skilsmisse. Hvad er hans rettigheder og hvad er mine?
Håber du kan hjælpe mig.

______________________________________________

Kære du,

Tak for din mail. Jeg kan sagtens sætte mig ind i at du må føle dig meget alene.
Du trives ikke med at være så meget alene og med at have hele ansvaret for at familien kører. Samtidig er du og din mand kommet langt væk fra hinanden, hvilket du blandt andet oplever ved at din mand ikke længere giver udtryk for at han elsker dig. Din mand arbejder om natten, hvilket jo skulle give ham mulighed for at være sammen med familien i eftermiddagstimerne og deltage i opgaverne i hjemmet, når han har sovet om formiddagen. Men jeg forstår udfra det du skriver, at dels er I langtfra fælles om opgaverne, dels får I ikke talt om dine forventninger til hvordan jeres forhold gerne skulle være, hvis du skal kunne føle din mere glad og tilfreds i jeres ægteskab.
Før du beslutter dig endeligt til skilsmisse, syntes jeg du endnu engang skal prøve at få din mand i tale, for at få klarhed over om han også er utilfreds med hvordan jeres forhold fungerer. Det er vigtigt at du sikre jer at I begge kender hinandens forventninger til jeres forhold. I skal samtidig få talt om, i hvor stor udstrækning han er villig til at yde mere på hjemmefronten.
Det er muligt, at der ikke er meget at bygge på. Men det er også muligt, at din mand bare gør ligesom en del andre mænd bl.a. fra Egypten, at han lever en stor del af sin tid udenfor hjemmet og mest opholder sig hjemme for at sove og spise. I de tilfælde jeg kender til, er det ikke normen at have et familieliv og fælles ansvarsfordeling af opgaverne som mange yngre familier har her i Danmark.
Så måske tror din mand, at den måde I lever på er helt i orden for jer begge. Han ser muligvis ikke noget forkert i at I lever som hans forældre lever. Hvis det forholder sig sådan, er det naturligvis vanskeligt for dig som er halvt dansk, for du er opvokset med nogle andre normer for hvordan en familie fungerer.
I hans hjemland henter kvinderne i hverdagen ofte hjælp og støtte hos andre kvinder - og måske er din mand ikke klar over at dette netværk blandt kvinder, ikke fungerer på samme måde her i Danmark, som I hans hjemland. Han har næppe forstået hvor meget du skal bære alene i hans fravær.
Du spørger hvad dine rettigheder er i forbindelse med skilsmisse. I jeres tilfælde hvor din mand ikke har fast opholdstilladelse vil jeg tro at du får forældremyndigheden over børnene. Men du bliver nødt til at spørge en jurist for at være helt sikker. Selvom du rent juridisk kan få tilkendt forældremyndigheden over børnene, kan du ikke være sikker på at han ikke forsøger at tage børnene med til Egypten. Det kommer bl.a. an på om han mener, at de skal opdrages som han selv er opdraget. Det kommer også an på om han anser børnene for at tilhøre faderen eller om han måske bliver så vred over det tab af ære det måske er for ham at blive skilt, at han vil hævne sig, ved at tage børnene med til Egypten.
Det er vigtigt at du søger hjælp før du taler med ham om skilsmisse. Du må dels sikre dig hvor du står rent juridisk og samtidig bør du bestille en tid i din kommunes Børne/Unge/ Familie -forvaltning for at høre hvilken hjælp og beskyttelse du kan få, og hvor du kan henvende dig. Du kender din mand bedst, alligevel kan du ikke være sikker på hans reaktion når han hører, at du ikke ønsker at leve sammen med ham. Så du må på samme tid sikre dig mod det værste, og gøre alt hvad du kan for at handle på en måde, så du undgår at situationen udvikler sig dramatisk. Du må gøre alt for at undgå at børnene bliver taberne i denne sag.
Min konklusion på dit problem er, at hvis du gør alvor af at ville ud af dit forhold til din mand, så gør det klogt og afklaret, og find det bedste tidspunkt at fortælle ham hvad du har besluttet, og helst med tilstedeværelsen af en person I begge har tillid til.
Jeg håber at du kan bruge mine svar til at komme videre med dit problem. Jeg ønsker dig mod og klogskab til at løse problemet med så få skadesvirkninger som muligt.

Jeg sender dig de bedste ønsker for jer alle.

8 skønne yogaøvelser
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Konkurrence
^