Nem opskrift på vandbakkelser

Vandbakkelserne fyldes med en lækker blanding af flødeskum, appelsinskal og dulce de leche, der giver en perfekt balance mellem sødme og friskhed. Hver bid tilbyder en sprød skal og et cremet indre, hvilket gør dem til en uforglemmelig delikatesse.

Vandbakkelser med appelsin 

Der er noget særligt lækkert, let og luftigt ved vandbakkelser. En klassisk og raffineret lille kage, hvis konsistens opnås gennem en unik bageteknik. Navnet 'vandbakkelser' kommer nemlig fra måden dejen koges med vand og smør, inden den bages i ovnen, og det er denne teknik, der giver vandbakkelser den sprøde ydre skal og et hulrum indeni, som kan fyldes med creme.

I denne opskrift fylder vi vandbakkelserne med flødeskum, fintrevet appelsinskal og karamellignende Dulce De Leche. Dulce De Leche er en sød og tyk mælkekaramel, der fremstilles ved langsom opvarmning af sødet kondenseret mælk. Resultatet er en rig, karamelagtig smag, der komplementerer de lette og sprøde vandbakkelser perfekt.

For at give en frisk og spændende kontrast til den søde Dulce De Leche, tilsætter vi appelsinskal til fyldet, hvilket giver en herlig citrusaroma. Endelig pyntes vandbakkelserne med smeltet orange chokolade, der tilfører både farve og en intens chokoladesmag, som harmonerer smukt med resten af ingredienserne.

Ingredienser 

  • 75 gr. smør
  • 1,5 dl. Fanta Orange
  • 115 gr. hvedemel
  • 3 stk. æg (150 gr.)

Fyld

  • 0,5L. fløde
  • 200 gr. Dulce de leche
  • 1 stk. økologisk appelsin

Sirup

  • 0,5 L. Fanta Orange Reg.
  • 1dl. sukker

Pynt

  • 100 gr. orange chokolade 

Sådan gør du

  1. Forvarm din ovn til 200° C ved almindelig ovnindstilling (over/under varme)
  2. Kog 0,5 liter Fanta Orange og 1 dl sukker til sirup i en gryde, og lad den køle af, før den kommer i en sprøjtepose.
  3. Varm 1,5 dl Fanta Orange og 75 g smør op i en gryde, indtil smørret er smeltet. Tilsæt herefter 115 g mel og pisk, indtil dejen er fast og slipper grydens sider. Fjern gryden fra varmen og lad den køle af i 10-15 minutter, til den er håndvarm.
  4. Pisk 1 æg i dejen ad gangen. Dejen skal være glat og fast, når alle æg er indarbejdet.
  5. Form vandbakkelserne med en teske til de ligner små æg, og fordel dem på en bageplade med ca. 5 cm mellemrum. Da dejen er klistret, kan det være en god idé at dyppe teskeen i lidt Fanta for lettere at kunne arbejde med dejen. Bag dem i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  6. Smelt orange chokolade over vandbad og fyld den i en sprøjtepose.
  7. Pisk 0,5 liter fløde stift og tilsæt derefter 200 g dulce de leche og fintrevet appelsinskal. Pisk igen, indtil det er en ensartet masse.
  8. Del vandbakkelserne og fyld dem. Pynt derefter med sirup og chokolade.

Opskriften er udviklet af Fanta, The Coca-Cola Company

Opskrifter & råvarer
Mortensaften: En snigpremiere på julens smagsoplevelser 

Søndag, den 10. november, er det tid til at fejre Mortens Aften – en anledning til at samles om de første julelækkerier. Selvom traditionen de senere år er gledet lidt i baggrunden, er Mortensaften stadig en hyggelig mulighed for at mødes med familie og venner. Med denne aften kan du tage forskud på…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Smukt hvedebrød med vinblad 

Med et stort, flot vinblad kan du få det smukkeste, dekorerede hjemmebagte brød. Her får du opskriften på et koldhævet, luftigt og lækkert hvedebrød, som er skønt til suppen, salaten eller til at dyppe i dip eller tapenade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing 

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og den 12. oktober 2025 fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Simregryde med æbler 

Her får du opskriften på en simreret med asiatisk præg, hvor kål, peberfrugt og æbler tilberedes sammen med chili, kokosmælk og karry. Retten rummer både det mættende, det syrlige, det krydrede og det cremede - og egner sig særlig godt til sensommeren, når æblerne er i sæson.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kan man spise grønne tomater? 

Når kurven er fyldt med sensommerens røde, solmodne tomater, hænger der som regel klaser af grønne, umodne tomater tilbage. Og så melder spørgsmålene sig: Når de at skifte farve, før efteråret sætter ind? Kan man bruge de grønne tomater, som de er - eller må de ende på komposten?

Nej, heldigvis…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Banankage eller bananmuffins? 

Hvad gør man, når man står med tre overmodne bananer? Man bager da banankage!

Banankage er en klassiker, der både er nem at lave og en god måde at undgå madspild på. Den kan enten bages som en hel kage i en bradepande, som muffins til den hurtige snack – eller i den traditionelle version: I en…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad. Ifølge Fuldkornspartnerskabet vælger mange måltider ud fra smagen, men for en stor del spiller også sundhed en vigtig rolle. Samtidig foretrækker mange at bruge friske råvarer med så lidt forarbejdning som muligt.

I…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
10 tips til at få mest ud af sæsonens tomater 

Fra juni og helt frem til september og oktober bugner haver og drivhuse af solmodne, danske tomater. De røde, duftende frugter er fulde af aroma og antioxidanter, der både styrker immunforsvaret og er kilde til store madoplevelsen. Når tomaterne får lov at modne på planten, udvikler de den højeste…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Gaveidéer
^