Opskrifter & råvarer
Fuldkornsbrød har krumme og smag 

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkorn - men det allervigtigste ved fuldkorn er, at det giver brødet god krumme og masser af smag.

Læs mere
Nytår
Her er de 10 smukke kunstkalendere for 2021 

Her er det skønne udvalg af dette års kunstkalendere. Der er mange muligheder som hver i sær - ud over at opfylde deres praktiske funktion og bidrage til overblikket i hverdagen, er dekorative og stemningsfulde at have hængende på væggen eller liggende fremme på bordet.

 

Læs mere
Jul på Krusmølle 2021 

Glæd dig til det store stemningsfulde julemarked, der i november og helt frem til 23. december, afvikles på Krusmølle.

Læs mere
Hobby
En lille klods gør det muligt at spille guitar - også selvom man ikke mestrer teknikken 

Blandt instrumenter, er den akustiske guitar et populært valg. Den har en dejlig lyd, og er samtidig et instrument, man kan spille til de allerfleste sange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvid hvedemel er fuldkornsmel 

Mange tror, at fuldkorn kun er de synlige kerner i fx rugbrød, men fuldkorn er mere end det! For fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. Det vigtige er, at alle dele af kornet er brugt – også skaldele og kim. Det er nemlig her, at de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Derfor er…

Læs mere
Nytårsfejring: Hver anden dansker vil forbyde brugen af fyrværkeri i december 

Høje brag og kulørte lys præger himlen nytårsaften og dagene op til. Men stod det til hver anden dansker, så skulle fyrværkeri forbydes alle årets dage på nær nytårsaften. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige.

Læs mere
Tips til nytår med bobler 

Nytårsaften skal det boble i glassene. Det er en mangeårig tradition, og den skal der ikke laves om på. Dog skal man lige gøre sig klart, hvornår og til hvad man serverer de oftest dyre dråber. Ja, og sådan set også til hvem. Mange mennesker bryder sig nemlig i virkeligheden ikke specielt meget om…

Læs mere
Julemad
12 tips til brug af restemad 

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Miljø
Restemad: Klatkager med bær og nødder 

Med rester af risengrød, lidt mel, et æg og vaniliesukker, får man hurtigt de lækreste klatkager, som kan nydes med friske bær og kompot, og nødder på toppen.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Makeup tips med Anastasia Beverly Hills  

Det kræver tålmodighed og en sikker hånd, men med nogle enkle tricks fra de professionelle makeupartister, kan du lægge en makeup, som er elegant og festlig, uden at være prætentiøst.

 

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion 

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Dansk Sprognævn: ’Årets Ord’ er 'Samfundssind' 

Coronaen har mildest talt sat sit præg på 2020, ligesom pandemien også har sat sine tydelige spor i ordhøsten og vores sprogbrug i årets løb. Det kunne også mærkes, da DR og Dansk Sprognævn fredag for 13. år i træk stod bag kåringen af ’Årets Ord’. Det hele foregik i en direkte udgave af ’Klog på…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^