Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Maren Korsgaards hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som både varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Læs mere
Konkurrence
Seneste shopannoncer
3 tips til at finde flotte cardigans

3 tips til at finde flotte cardigans

Hvordan man planlægger<BR> en vellykket venindedag

Hvordan man planlægger
en vellykket venindedag

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Berber gulvtæppe

Berber gulvtæppe

Indret med blå
Kategori: Diætist
Sødemiddelet

En læser vil gerne skære ned på sukkeret i kosten, men vil gerne undgå sødemiddelet aspartam. Diætist Lene Bank Mathiesen besvarer brevkassen...

Hejsa Lene

Jeg har fundet ud af at jeg gerne ville skære så meget sukker ud af min kost som muligt. Desværre er det pest eller kolera da alle de sukkerfri produkter er med aspartam...

Har du nogen ideer til hvad jeg kan gøre for at erstatte sukker i madlavningen uden at det bliver til aspartam der skal erstatte det.

Med venlig hilsen

Astrid Alstrøm

_________________________________________________

Kære Astrid,

Ønsker du ikke at bruge sukker i madlavningen, kan du forsøge at søde med frugt/bær, tørret frugt/rosiner og evt. kanel.

Desuden findes der flere kunstige sødemidler på markedet uden aspartam, fx. flydende Atwel 0-kalorier og Atwell søde- og bagemiddel.

Desuden vil jeg pointere at Fødevarestyrelsen ikke mener at aspartam er farligt; således at de i deres seneste rapport konkludere; at for de flestes vedkommende er der ikke basis for at tro, at der vil være bivirkninger ved at spise aspartam.

Eneste undtagelse er personer der lider af phenylketonuri (en medfødt stofskiftesygdom). Usikkerheden kan dog meget let bundfælde sig, idet der med jævne mellemrum dukker nye undersøgelser op i medierne om, at aspartam er årsag til hjerneskader, kræft og flere andre alvorlige lidelser. Men som sagt aspartam er jævnligt igennem en lang godkendelses- og testproces hos

Fødevarestyrelsen, hvor man altså har frikendt aspartam. Læs evt. mere på www.fvst.dk.

Hilsner fra Lene

Miljø
Nordisk indretning
Shop: Smykkegaver
Kategori: Diætist
Sødemiddelet

En læser vil gerne skære ned på sukkeret i kosten, men vil gerne undgå sødemiddelet aspartam. Diætist Lene Bank Mathiesen besvarer brevkassen...

Hejsa Lene

Jeg har fundet ud af at jeg gerne ville skære så meget sukker ud af min kost som muligt. Desværre er det pest eller kolera da alle de sukkerfri produkter er med aspartam...

Har du nogen ideer til hvad jeg kan gøre for at erstatte sukker i madlavningen uden at det bliver til aspartam der skal erstatte det.

Med venlig hilsen

Astrid Alstrøm

_________________________________________________

Kære Astrid,

Ønsker du ikke at bruge sukker i madlavningen, kan du forsøge at søde med frugt/bær, tørret frugt/rosiner og evt. kanel.

Desuden findes der flere kunstige sødemidler på markedet uden aspartam, fx. flydende Atwel 0-kalorier og Atwell søde- og bagemiddel.

Desuden vil jeg pointere at Fødevarestyrelsen ikke mener at aspartam er farligt; således at de i deres seneste rapport konkludere; at for de flestes vedkommende er der ikke basis for at tro, at der vil være bivirkninger ved at spise aspartam.

Eneste undtagelse er personer der lider af phenylketonuri (en medfødt stofskiftesygdom). Usikkerheden kan dog meget let bundfælde sig, idet der med jævne mellemrum dukker nye undersøgelser op i medierne om, at aspartam er årsag til hjerneskader, kræft og flere andre alvorlige lidelser. Men som sagt aspartam er jævnligt igennem en lang godkendelses- og testproces hos

Fødevarestyrelsen, hvor man altså har frikendt aspartam. Læs evt. mere på www.fvst.dk.

Hilsner fra Lene

8 skønne yogaøvelser
Kategori: Diætist
Sødemiddelet

En læser vil gerne skære ned på sukkeret i kosten, men vil gerne undgå sødemiddelet aspartam. Diætist Lene Bank Mathiesen besvarer brevkassen...

Hejsa Lene

Jeg har fundet ud af at jeg gerne ville skære så meget sukker ud af min kost som muligt. Desværre er det pest eller kolera da alle de sukkerfri produkter er med aspartam...

Har du nogen ideer til hvad jeg kan gøre for at erstatte sukker i madlavningen uden at det bliver til aspartam der skal erstatte det.

Med venlig hilsen

Astrid Alstrøm

_________________________________________________

Kære Astrid,

Ønsker du ikke at bruge sukker i madlavningen, kan du forsøge at søde med frugt/bær, tørret frugt/rosiner og evt. kanel.

Desuden findes der flere kunstige sødemidler på markedet uden aspartam, fx. flydende Atwel 0-kalorier og Atwell søde- og bagemiddel.

Desuden vil jeg pointere at Fødevarestyrelsen ikke mener at aspartam er farligt; således at de i deres seneste rapport konkludere; at for de flestes vedkommende er der ikke basis for at tro, at der vil være bivirkninger ved at spise aspartam.

Eneste undtagelse er personer der lider af phenylketonuri (en medfødt stofskiftesygdom). Usikkerheden kan dog meget let bundfælde sig, idet der med jævne mellemrum dukker nye undersøgelser op i medierne om, at aspartam er årsag til hjerneskader, kræft og flere andre alvorlige lidelser. Men som sagt aspartam er jævnligt igennem en lang godkendelses- og testproces hos

Fødevarestyrelsen, hvor man altså har frikendt aspartam. Læs evt. mere på www.fvst.dk.

Hilsner fra Lene

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
ANNONCER
Læsertilbud
^