Kategori:
Opskrifter & råvarer
Når efteråret nærmer sig, er det tid til simremad. I denne asiatisk inspirerede gryde kombineres mættende grøntsager og kylling eller kød, karry og kokosmælk med sæsonens syrlige æbler.
Simregryde med æbler
Til 4 personer
Ingredienser
- 1 lille hvidkål eller spidskål
- 2 peberfrugter
- 2 æbler
- 1 rød chili
- 2 stængler citrongræs
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk karry
- 600 g svinekød i tern eller kyllingefilet i strimler
- 2 fed hvidløg
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1-2 spsk fishsauce
- 1 potte frisk koriander
Tilbehør
- Naanbrød eller kogte ris
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade af kålen, skær stokken væk og snit kålen fint.
- Skær peberfrugterne i strimler. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene og skær dem i tynde både.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak dem fint.
- Varm olien i en stor gryde og svits karryen af i olien.
- Brun kødet i olien ved god varme. Tilsæt chili, citrongræs, presset hvidløg, kål og peberfrugter. Vend det hele sammen og lad det stege i ca. 5 minutter.
- Hæld bouillon ved, læg låg på og lad retten simre i ca. 10 minutter.
- Bruger du svinekød, kan simretiden forlænges til 15-20 minutter, så kødet bliver mørt.
- Tilføj æblebådene og lad retten simre yderligere ca. 5 minutter.
- Rør kokosmælken i, lad retten koge kort op og tag gryden af varmen. Smag til med fishsauce.
- Hak korianderbladene groft og vend dem i retten lige inden servering.
Tip:
Retten kan varieres med andre grøntsager - fx squash eller gulerødder - og smager også godt, når der serveres ris til i stedet for naanbrød.
