Kategorier: Opskrifter & råvarer - Årstidens råvarer

Nem og lækker opskrift på rabarbercrumble med sprød topping og syrlig kompot. Server lun med is eller flødeskum ...
Rabarbercrumble opskrift
Fakta: Hvad er rabarbercrumble?
- Rabarbercrumble er en britisk-inspireret dessert med bagt frugt og sprød smuldredej.
- Navnet 'crumble' henviser til den ujævne, smuldrede topping lavet af smør, mel og sukker.
- Desserten kræver ingen tærtedej og kan laves på under 45 minutter.
- Den egner sig til både rabarber, æble, bær og blommer – alene eller i kombination.
- Rabarber indeholder oxalsyre og bør ikke nydes i store mængder rå.
Ingredienser
- 1 portion rabarberkompot
- 125 g koldt smør
- 125 g hvedemel
- 100 g sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 75 g smuttede, grofthakkede mandler
Opskrift
- Lav kompotten
Skær rabarber i mindre stykker og kog dem med sukker, citronsaft og evt. vanilje i 5–10 minutter, til de er møre. Lad kompotten køle let af.
(Har du ikke en færdiglavet kompot, kan du finde opskriften her) Lav crumbledejen
Kom melet i en skål og smuldr smørret i med fingrene, til det ligner grove krummer. Tilsæt sukker, kanel og mandler og rør sammen.Saml desserten
Fordel rabarberkompotten i et smurt ildfast fad. Drys crumblemassen jævnt over.Bagning
Bag i en forvarmet ovn ved 180 °C (alm. ovn) i ca. 25–30 minutter, til overfladen er gylden og sprød.Servering
Server desserten lun – gerne med en kugle vaniljeis, letpisket flødeskum eller råcreme.