Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Ingredienser til lam

  • 800 g lammeryg på ben, lamme-rack
  • 2 spsk sennep
  • 2 rødløg – pil og del i både
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk frisk ingefær – hak fint
  • røget salt
  • knust peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Smør lammet med sennep og krydr med røget salt og knust peber.
  • Vend rødløg med honning, ingefær, salt og peber. Kom det i et ildfast fad og læg kødet ovenpå.
  • Stil fadet i ovnen i 18-20 minutter.

Ingredienser til stegte asparges

  • 1 bundt grønne asparges – knæk rodenden af, smid den ud og skær resten i skrå stykker på 2-3 cm
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 1 citron, saft
  • frisk dild – pluk
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Sæt en pande med lidt olie på komfuret og varm op.
  • Steg aspargesstykkerne på panden.
  • Tilsæt hyldeblomst- og citronsaft, krydr med salt og peber og vend med dild.
  • Server straks.

Ingredienser til glace

  • 1 skalotteløg – pil og hak fint
  • 1 fed hvidløg – pil og hak fint
  • 1 dl god rødvinseddike
  • ½ dl sherryeddike
  • 1-2 dl madeira
  • 2 kviste timian – halver
  • 1 tsk tomatpuré eller -pasta
  • saftsky fra lammet
  • 1-2 spsk smør
  • salt og knust peber

Sådan gør du:

  • Sæt en pande med smør på komfuret og varm op.
  • Kom løg og hvidløg på panden og tilsæt rødvinseddike, sherryeddike og madeira.
  • Tilsæt timian og tomat og lad det koge ind til det halve.
  • Tilsæt gerne op til 1 dl saftsky fra lammet i ovnen.
  • Sigt og kog ind til det halve.
  • Pisk smør i og smag til med salt og peber.
  • Din glace skal være dyb og mørk.
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Opskrift: Lagkage med karamelliseret pistacie og jordbær
Opskrifter & råvarer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum.

Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Nye jordbæropskrifter
Opskrifter & råvarer
Nye dejlige jordbæropskrifter – med et twist 

Solmodne jordbær hører sommeren til – men vidste du, at de også smager fantastisk med balsamico, pesto eller mørk chokolade? I denne samling finder du både klassikere og overraskelser: Jordbærsalat med pecannødder, hjemmelavet flødeis, strawberry daiquiri og små kager, du kan lave uden ovn.

Uanset…

Læs mere
Nem opskrift på sund ispind med ananas
Opskrifter & råvarer
Michelles Københavnerstang med fløde og ananas 

Københavnerstangen er for mange et smagsbillede på sommer, barndom og begejstringen ved en is på en varm dag – og nu kan du nyde den med god samvittighed!

I sin bog 'Sund is' har Michelle Kristensen nemlig gentænkt den klassiske Københavnerstang i en ny og sundere udgave, hvor både smag,…

Læs mere
Nem og sund opskrift med tun
Opskrifter & råvarer
Tun i krydderurter – med citron, grøntsager og grøn samvittighed 

Tun er en elsket spise verden over - fast, fyldig og mild i smagen. Men tun er også en fisk, vi bør nyde med respekt for havet. Ikke alle tunarter er fanget under bæredygtige forhold, og det kan være svært som forbruger at vide, hvilken tun man skal vælge.

I denne opskrift, udarbejdet af Landbrug &…

Læs mere
 Jordbærtærte uden ovn med kiksebund, flødecreme og friske jordbær
Opskrifter & råvarer
Sommerens sødeste jordbærtærte – uden ovn!  

Der er noget ganske særligt over desserter, der ikke kræver ovn – især når resultatet er så delikat og smukt som denne tærte. Her får du en uimodståelig opskrift på jordbærtærte, der samler alt det, vi elsker ved sommerens søde øjeblikke: friske bær, cremet fyld og sprød bund – uden at du behøver at…

Læs mere
Cheesecake uden mælkeprodukter
Opskrifter & råvarer
Jordbær mælkefri 'cheese'-cake med mandelbund  

Cheesecake er en dessert med stolte rødder – oprindeligt nævnt i græske skrifter for over 2.000 år siden og siden raffineret gennem europæiske og amerikanske køkkentraditioner.

I dag findes den i utallige variationer, og denne version skiller sig særligt ud: En delikat, mælkefri 'cheese'-cake,…

Læs mere
Sprøde hjemmelavede fiber-knækbrød med grøntsager, nødder og hørfrø
Opskrifter & råvarer
Anette Harbechs lækre hjemmebagte fiber-knækbrød 

Når knækbrød både er sprøde, sunde og smagfulde, er de svære at modstå – især når de tilmed er lavet af gode, nærende ingredienser. Denne opskrift er skabt af Anette Harbech Olesen, som gennem mere end 20 år har arbejdet med mad og sundhed og står bag universet Madforlivet.com. Her deler hun sin…

Læs mere
Guide til hjemmelavet hyldeblomstsaft
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft - Sidste udkald! 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk.

Her får du tips og opskrift på koncentreret hyldeblomstsaft.

Læs mere
Hyldeblomst og naturmedicin
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^