Spiritualitet
Månedshoroskoper september 2023 v. Adrian Ross Duncan

Har du endnu ikke tjekket dit månedshoroskop? Klik ind og læs september måneds horoskoper udarbejdet af den populære astrolog og forfatter, Adrian Ross Duncan fra AstroWOW, og få en fornemmelse af, hvad måneden vil byde på af muligheder, udfordringer og oplevelser.

Læs mere
Sundhed
Champignon: En lille beskeden svamp med ekstraordinære egenskaber

Den ser måske ikke ud af så meget, men den lille, hvide champignon er lidt af et vidunder. Med sin nøddeagtige smag tilføjer champignonen den fineste umami til alt fra gryde- og pastaretter til tærter og salater, og så er den samtidig en vitaminrig superfood, som med et lavt kalorieindhold og højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Sensommer
Sensommerudsalg 2023

Sensommerudsalget er i fuld gang med tilbud fra blandt andet Bamboo Copenhagen, Novasolo, By LaForma, Hübsch, Luxor og Karma Design ...

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Job & karriere
Effektive tips til hvordan du takler dine overspringshandlinger

Befinder du ofte dig ofte i en ubehagelig situation som følge af, at du endnu engang har udsat en vigtig opgave? Har du et ønske om at gøre noget ved problemet?

Ved at mobilisere al din stædighed og vilje, kan du med nogle enkelte metoder slippe de dårlige vaner.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den…

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Bryllupsgæst i sort kjole?

Nogle brudepar sætter pris på de gamle bryllupsskikke og -traditioner, så når man nu er så heldig at være inviteret, så gælder det om at have styr på reglerne. Man skulle jo nødigt træde nogen over tæerne, fordi man ikke har læst på lektien. Men hvordan er det nu lige med reglerne omkring gæsternes…

Læs mere
Loppemarkeder 2023

TEMA

Nye bestsellere
Kategori: Diætist
Ost er ikke farligt
Ost er ikke farligt

Der er mange, som har droppet osten fuldstændigt, selv om de holder meget af ost. Forklaringen som angives er, at ”det er uhyggelig fedt, og helt uforeneligt med vægttab”.

Eller også har man omskiftet osten til en særdeles fedtfattig variant, som knap nok smager af ost – eller af noget som helst andet, for den sags skyld.
Ingen af delene er nødvendigt. Ost er faktisk et af de levnedsmidler, som jeg bruger meget hyppigt, som forslag til mellemmåltid. Som vi har beskrevet tidligere i denne spalte, så øges menneskets forbrænding med 30% efter man har spist protein, mens den kun øges med 4%, når man har spist kulhydrat. Da ost indeholder meget protein, mens eksempelvis frugt udelukkende består af kulhydrat, er ostemad et af de mellemmåltider, som er gode til at sætte forbrændingen op i et højere gear. Hvis man tager en stor skive ost 30+ (20 gram, den samme størrelse, som en skiveskåret skive ost) og lægger den på et stykke knækbrød, så har man 85 kalorier. Hvis man sammenligner med frugt, så vil de fleste frugter give omkring 100 kalorier. Så hvis man er vant til at spise en frugt til mellemmåltid, så får man i reglen færre kalorier ved at gå over til ostemad i stedet for. Teoretisk set burde det også give en lidt længere varende mæthed.

Hvorfor er det mon så, at ost har fået sådan et dårligt ry, som er skyld i at mange mennesker knap tør smage det? Det er naturligvis noget med indholdet af fedtstof, som dels er højere end i flere andre typer pålæg og dels er mættet - mættede fedtsyrer er ikke det bedste i forhold til åreforkalkning.
Men, men, men: der er også gode næringsstoffer i ost. Så som calcium. Når man nu ikke bør drikke sine kalorier, jævnfør den forrige artikel om drikkekalorier, så er mælk ikke den bedste løsning. Det vil sige at alt calcium skal hentes hjem via surmælksprodukter. Den holder ikke. Multi-vitamintabletterne hjælper heller ikke meget, de fleste på markedet indeholder ikke engang calcium, og dem der gør, dækker kun en procentdel af menneskets daglige behov. Så osten burde være velkommen, f.eks. i et af mellemmåltiderne.

Det kan ikke nytte at være ensidigt fedtfokuseret, i den grad, at det resulterer i måltider, hvor der slet ikke er protein - eller kostsammensætninger, hvor calcium ikke er dækket. Man må se helheden i kosten.
Grunden til at jeg netop vælger 30+ osten, og ikke de virkelig fedtreducerede, som efterhånden er tilgængelige i ethvert supermarked er, at der kun er en besparelse på 8 kalorier, ved at tage en skive 20+ i stedet for 30+. Det er næsten for lille en besparelse, når man tænker på, hvor tynd smagen kan være i en 20+ ost. Men naturligvis: har man den geniale ostemand, som skaffer velsmagende oste i enhver fedt-styrke, så er 20+ og 10+ også glimrende alternativer.
Til slut skal det måske lige ridses op igen: der blev lagt knækbrød under osteskiven, fordi at et stykke knækbrød svarer til en kvart skive rugbrød – og det kan man jo næppe nøjes med.


Shop: Smykkegaver
Set på Youtube
Kategori: Diætist
Ost er ikke farligt
Ost er ikke farligt

Der er mange, som har droppet osten fuldstændigt, selv om de holder meget af ost. Forklaringen som angives er, at ”det er uhyggelig fedt, og helt uforeneligt med vægttab”.

Eller også har man omskiftet osten til en særdeles fedtfattig variant, som knap nok smager af ost – eller af noget som helst andet, for den sags skyld.
Ingen af delene er nødvendigt. Ost er faktisk et af de levnedsmidler, som jeg bruger meget hyppigt, som forslag til mellemmåltid. Som vi har beskrevet tidligere i denne spalte, så øges menneskets forbrænding med 30% efter man har spist protein, mens den kun øges med 4%, når man har spist kulhydrat. Da ost indeholder meget protein, mens eksempelvis frugt udelukkende består af kulhydrat, er ostemad et af de mellemmåltider, som er gode til at sætte forbrændingen op i et højere gear. Hvis man tager en stor skive ost 30+ (20 gram, den samme størrelse, som en skiveskåret skive ost) og lægger den på et stykke knækbrød, så har man 85 kalorier. Hvis man sammenligner med frugt, så vil de fleste frugter give omkring 100 kalorier. Så hvis man er vant til at spise en frugt til mellemmåltid, så får man i reglen færre kalorier ved at gå over til ostemad i stedet for. Teoretisk set burde det også give en lidt længere varende mæthed.

Hvorfor er det mon så, at ost har fået sådan et dårligt ry, som er skyld i at mange mennesker knap tør smage det? Det er naturligvis noget med indholdet af fedtstof, som dels er højere end i flere andre typer pålæg og dels er mættet - mættede fedtsyrer er ikke det bedste i forhold til åreforkalkning.
Men, men, men: der er også gode næringsstoffer i ost. Så som calcium. Når man nu ikke bør drikke sine kalorier, jævnfør den forrige artikel om drikkekalorier, så er mælk ikke den bedste løsning. Det vil sige at alt calcium skal hentes hjem via surmælksprodukter. Den holder ikke. Multi-vitamintabletterne hjælper heller ikke meget, de fleste på markedet indeholder ikke engang calcium, og dem der gør, dækker kun en procentdel af menneskets daglige behov. Så osten burde være velkommen, f.eks. i et af mellemmåltiderne.

Det kan ikke nytte at være ensidigt fedtfokuseret, i den grad, at det resulterer i måltider, hvor der slet ikke er protein - eller kostsammensætninger, hvor calcium ikke er dækket. Man må se helheden i kosten.
Grunden til at jeg netop vælger 30+ osten, og ikke de virkelig fedtreducerede, som efterhånden er tilgængelige i ethvert supermarked er, at der kun er en besparelse på 8 kalorier, ved at tage en skive 20+ i stedet for 30+. Det er næsten for lille en besparelse, når man tænker på, hvor tynd smagen kan være i en 20+ ost. Men naturligvis: har man den geniale ostemand, som skaffer velsmagende oste i enhver fedt-styrke, så er 20+ og 10+ også glimrende alternativer.
Til slut skal det måske lige ridses op igen: der blev lagt knækbrød under osteskiven, fordi at et stykke knækbrød svarer til en kvart skive rugbrød – og det kan man jo næppe nøjes med.


8 skønne yogaøvelser
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Konkurrence
^