Opskrift på hjemmelavet bærsaft

Det er super nemt at lave sin egen bærsaft og -marmelade, og det helt geniale er, at de kan laves samtidigt.

Brug overskydende bær til saft og marmelade 

Når man nu er i gang med det store bærsyltningsprojekt, så er det om at få mest muligt ud af sine anstrængelser. Intet behøver gå til spilde. Af samme portion bær får du nemt både den dejligste bærsaft og lækreste marmelade.

Ingredienser

  • 2 kg bær, friske eller fronse
  • 1 l vand
  • Saft af 1 økologisk citron
  • 1 kg sukker eller 10-12 spsk sødemiddel, fx Hermesetas Liquid

Sådan gør du

  • Skyl bærrene og kom dem i en rummelig gryde.
  • Tilsæt citronjuice og sukker eller sødemiddel. Vi lavede saft og marmelade, og erstattede sukker med flydende Hermesetas. Resultatet var overraskende godt.
  • Tilsæt vand og bringen blandingen i kog.
  • Læg låg på og lad bærmassen simre i en halv time.
  • Hæld massen gennem en almindelig si, og derefter evt. gennem en trådsi foret med et stykke tynt lærred, hvis du ønsker en helt klar saft.
  • Hæld bærmosen i patentglas skyllet i atamon.
  • Hæld saften tilbage i gryden og lad den koge til den er helt klar og afskum jævnligt.
  • Hæld saften på rengjorte flasker skyllet i atamon. 
  • Lad saften og bærmosen køle af, luk beholderne tæt og opbevar dem køligt. 

Tips

  • Den frasiet bærmasse er skøn som marmelade, i kager og tærter med bær, og helt genial i yoghurten.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing 

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers? 

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter.

Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at…

Læs mere
Årstidens råvarer
Kan tomater være med til at forebygge kræft? 

Der er mange gode grunde til at spise tomater året rundt. Ud over at være fulde af smag og farve, peger ny forskning på, at tomater kan spille en rolle i at forebygge sygdomme - blandt andet kræft. Her får du et samlet overblik over, hvad vi ved med rimelig sikkerhed - og hvor der stadig mangler…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad. Ifølge Fuldkornspartnerskabet vælger mange måltider ud fra smagen, men for en stor del spiller også sundhed en vigtig rolle. Samtidig foretrækker mange at bruge friske råvarer med så lidt forarbejdning som muligt.

I…

Læs mere
Årstidens råvarer
Opskrift: Krydderurteeddike 

Når sommeren går på hæld, er det tid til at høste de sidste krydderurter i køkkenhaven. De friske urter er fulde af smag, og kan både tørres og fryses til vinterens retter. Urterne kan også hældes på flaske sammen med eddike, og allerede efter et par uger har du en aromatisk krydderurteeddike til…

Læs mere
Årstidens råvarer
Find et brombærkrat! Lækkerier med brombær 

Her i sensommeren kan du plukke vilde brombær. I lysninger i skoven, i skovbryn og hegn, er der gode muligheder for at finde brombærbuske. Har du først fundet én busk, er der som regel ikke langt til den næste, for ligesom vilde hindbær breder brombær sig til store krat.

Af brombær kan man…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stikkelsbær: Det skønne syrlige, søde og lidt oversete sommerbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for den fine syrlige smag gør stikkelsbær velegnede i mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum.

Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerens sødeste jordbærtærte – uden ovn!  

Der er noget ganske særligt over desserter, der ikke kræver ovn – især når resultatet er så delikat og smukt som denne tærte. Her får du en uimodståelig opskrift på jordbærtærte, der samler alt det, vi elsker ved sommerens søde øjeblikke: friske bær, cremet fyld og sprød bund – uden at du behøver at…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Gaveidéer
^