Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Hovedret til 4

BUTTERCHICKEN

Ingredienser:

 

  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 2½ dl syrnet mælkeprodukt
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala (indisk krydderiblanding)
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 4 kyllingefileter (ca. 550 g)
  • 50 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 dl vand
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 spsk hakkede grønne chilipebere

Tilberedning:

  • Knus kardemommefrø i en morter.
  • Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier. 
  • Vend marinaden godt sammen. 
  • Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden. 
  • Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Garam masala er et indisk inspireret blandingskrydderi der typisk indeholder koriander, kryddernellike, spidskommen, kanel og muskatnød samt sort peber og paprika. 

BANANRAITA

Ingredienser:

  • 2½ dl syrnet mælkeprodukt
  • 2 bananer i små tern (ca. 200 g)
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilberedning: 

  • Vend det syrnede produkt sammen med banan, forårsløg (gem lidt til pynt), spidskommen, salt og peber. 
  • Stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. 
  • Smag til. 
  • Kom raitaen i en skål og pynt med forårsløg, lige inden serveringen.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. og tag dem op. 
  • Tag kyllingekødet op af marinaden - med det der hænger ved - og brun kødet ca. 1 min. på hver side.
  • Kom vand, de stegte løg og resten af marinaden i panden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Kom den krydrede butterchicken i en varm skål og hæld det smeltede smør over. 
  • Drys korianderblade og chili på retten og server sammen med ris, naanbrød og bananraita.


Tip: 
Kardemomme- og korianderfrø kan evt. ristes i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses. Vil man have en rigtig hot ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Kilde: Opskriften er udviklet af Arla Karolines Køkken

Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Græsk tzatziki
Opskrifter & råvarer
Tzatziki – den græske klassiker til sommerbordet 

Tzatziki er en af de mest elskede græske specialiteter – og ikke uden grund. Den kølige yoghurtdressing med agurk og hvidløg passer perfekt til sommerens måltider, uanset om den serveres til grillet fisk, kylling, salater eller blot som tilbehør til et godt stykke brød.

Kombinationen af cremet…

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er noget af det bedste ved den danske sommer. De små, fine knolde har en mild og delikat smag, som passer perfekt til alt fra enkle frokoster til større grillmåltider. Når de er i sæson, er det bare om at nyde dem i fulde drag – gerne med masser af friske krydderurter og lette…

Læs mere
Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Kartoffelsalat med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med nye kartofler, rygeost, radiser, agurk og purløg 

Nye kartofler er noget af det første, der signalerer sommer. De små, fine knolde har en mild og ren smag, som gør dem perfekte i en klassisk kartoffelsalat – især når de får selskab af sprøde radiser, saftig agurk og en cremet dressing med rygeost og purløg.

Det er en enkel ret med masser af smag,…

Læs mere
ækre muffins med bærmos, æble, gulerod og nødder
Forår
Sunde muffins - Saftige, sødmefulde og lige til at tage med på farten 

Disse muffins er et hit i madkurven, på skovturen eller som hurtig snack i en travl hverdag. De er fyldt med frugt, gulerødder og nødder – og ikke mindst en hjemmelavet bærmos, der gør dem ekstra bløde og velsmagende uden at kræve meget sukker eller fedtstof.

Dejen røres hurtigt sammen, og…

Læs mere
Rabarbercrumble med mandler
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
 Farverige smoothies med bær og frugt – perfekte til varme dage
Opskrifter & råvarer
5 læskende lækre smoothies - med bær, annanas, kokos og akaciehonning 

Smoothies er et nemt, sundt og mættende mellemmåltid – og så smager de fantastisk.

Med frugt, bær, grøntsager og yoghurt kan du hurtigt blende dig til en farverig og cremet drik, der både slukker tørsten og giver kroppen et naturligt energiboost. Brug dine favoritingredienser og eksperimentér dig…

Læs mere
Sesamboller til både burgere og sandwich.
Opskrifter & råvarer
Sesamboller til burger og sandwich 

Sesamboller er den perfekte allround bolle, ideel til både burger og sandwich. Disse luftige og lækre boller er nemme og hurtige at lave og passer perfekt til picnicen eller som en del af madpakken. Med en sprød sesamtop og blød krumme er de også perfekte til en hjemmelavet sandwich eller burger.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^