Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Det skal du bruge:

  • 250 g. smør
  • 250 g. mørk chokolade (minimum 57%)
  • 9 pasteuriserede æggeblommer
  • 250 g. flormelis
  • 3 citronchili eller 3 jalepeno eller andre middelstærke chilifrugter. Husk at fjerne kerner og frøstol
  • Yderligere 100 g. mørk chokolade (minimum 57%)

Sådan gør du:

  • Smelt smør og chokolade over vandbad. Smørret smeltes først med lid af chokoladen, hvorefter resten tilsættes.
  • Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk æggehviderne stive.
  • Bland chokolademassen med æggemassen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
  • Bag halvdelen af massen i en bradepande eller en springform ved 160 grader i ca. 35 minutter.
  • Skær chilien i meget fine tern. Smelt de 100 g. chokolade og bland ingredienserne i den anden halvdel af massen.
  • Afkø den bagte chokoladebund og fordel chokolademassen med chili over bunden. Lad kagen stå på køl i mindst 4 timer før servering (eller evt. i fryseren) så den er nem at skære ud.
  • Pynt kagen med frisk chili i passende styrke. Man kan også spise kagen med chiliblommemarmelade, som du naturligvis også får opskriften på i bogen.

En bog fra en gartner med en hed passion
Danskerne har taget den lille stærke chilifrugt til hjertet. Via thaimad og andre stærke køkkener har vi lært at kende og værdsætte chilien for dens styrke og karakter. Chiliens popularitet er steget så meget, at mange mennesker nu dyrker deres egne chili. Hvordan man gør det, fortæller Lene Tvedegaards 'Den lille stærke om chili' om.
Lene Tvedegaard er en af Danmarks førende chiliekspert, og driver til daglig Gartneri Toftegaard, som ligger ved Køge. På gartneriet har har forfatteren specialiseret sig i dyrkning af chili-planter og tomater, der smager af noget.
Ved at dyrke sine egne chilier, har man altid et godt krydderi ved hånden. 'Den lille stærke om chili' fortæller, hvordan man selv nemt kan dyrke, pleje og passe planten i vindueskarmen, på terrassen eller i drivhuset og selv avle chili fra frø. Alle de relevante chilisorter gennemgås med oplysning om smag, styrke, udseende, dyrkning og anvendelse. Og her er også råd om sygdomme, overvintring og meget mere.
Desuden rummer bogen førstehjælp, hvis man skulle have fået for meget eller for stærk chili i munden. Men hvor sidder styrken egentlig? Det fortæller den overskuelige og informative bog naturligvis også om. 

Titel: Den Lille Stærke Om Chili
Forfatter: Lene Tvedegaard
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Kartoffelmad: En hjemmerørt mayonnaise gør hele forskellen
Opskrifter & råvarer
Kartoffelmad med hjemmelavet mayonnaise: En nem og dejlig klassiker 

Sæsonen for de små nye frilandskartofler skal fejres med en rigtig smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er kartoffelmaden så populær, at selv finere danske frokostrestauranter har den med på menuen.

Læs mere
Hjemmelavet frugt- og bærmos i skål klar til servering
Opskrifter & råvarer
Super nem og alsidig hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Alt om grønne asparges: Tilberedning, sæson og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Rabarberkompot til både sødt og salt
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot – sødt, syrligt og alsidigt 

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstaveligste forstand – at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter. Men de lange stængler er også velegnede som tilbehør til både grillet kød og fjerkræ.

Her får du en klassisk opskrift på rabarberkompot, som kan serveres både varm og kold –…

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde og syrlige kager? Så vil du elske cheesecake med lime. Her mødes den klassiske cremede ostekage med friskheden fra lime – og resultatet er en uimodståelig balance mellem sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrift: Klassisk rabarbertærte med kold flødeskum og friske jordbær på toppen.
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Misosuppe – opskrift på den klassiske japanske suppe med tofu og tang
Opskrifter & råvarer
Misosuppe - den ultimative opskrift på japansk umami 

Misosuppe er en dyb, velsmagende og nærende suppe, der kombinerer umami, salt, sødme og let bitterhed i én harmonisk skål. Suppens base er misopasta, en fermenteret sojapasta fyldt med probiotiske bakterier, der kan gavne tarmfloraen.

Dashi, en japansk bouillon, giver en subtil og fyldig…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^