Den sprøde bund
Bunden laves af knuste Digestive-kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Kiksene giver en fast, sprød base, mens mandlerne tilfører en mild, nøddeagtig smag. Piskefløden og smørret binder det hele sammen og giver bunden den bløde, smørmættede konsistens, der smelter i munden.
Fyldet er der, hvor magien virkelig sker
Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.
Cheesecakens fascinerende historie
Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.
Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:
Ingredienser
Bund
- 160 g Digestive-kiks (knuste)
- 75 g malede mandler
- 75 g smeltet smør
Fyld
- 3 tsk gelatinepulver
- 2 spsk koldt vand
- 0,5 dl kogende vand
- 500 g smøreost (natural)
- 2,5 dl let creme fraiche
- 1,5 dl sukker
- 1 spsk sirup
- Revet skal af 2 lime
- Saften fra 2 lime
Pynt
- Flødeskum
- Tynde skiver af lime eller revet limeskal
Sådan gør du
- Forbered bunden
Beklæd en springform (ca. 22 cm) med bagepapir i bunden. Bland knuste kiks, malede mandler og smeltet smør i en skål. Tryk blandingen godt ned i formen i et jævnt lag. Stil på køl. - Forbered gelatinen
Rør gelatinepulveret ud i det kolde vand og lad det stå i 5–10 minutter. Tilsæt herefter det kogende vand og rør grundigt, til gelatinen er helt opløst. Lad afkøle let. - Lav fyldet
Pisk smøreosten blød i en skål. Tilsæt creme fraiche, sukker, sirup, limesaft og -skal, og rør det hele godt sammen til en glat masse. - Tilsæt gelatinen
Hæld gelatinen i osteblandingen i en tynd stråle under konstant omrøring, så den fordeles jævnt. - Samling og afkøling
Hæld fyldet over den kolde kiksebund og glat overfladen. Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer – gerne natten over. - Pynt og server
Pynt med letpisket flødeskum og tynde skiver af lime eller revet limeskal lige inden servering.
