Lykkesmedens powerpot

Lykkesmedens powerpot 

Fra Sif Orellanas skønne livsstilsbog ”Gartnerinden & Lykkesmeden”, bringer vi her opskriften fra hendes regnbuekøkken: Lykkesmedens Powerpot ...

Fra Sif Orellanas skønne livsstilsbog ”Gartnerinden & Lykkesmeden”, bringer vi her opskriften fra hendes regnbuekøkken: Lykkesmedens Powerpot

4 personer

Ingredienser:
• 2 løg
• 3 fed hvidløg
• 500 g hakket kyllingekød
• 1 tsk spidskommen
• 2 laurbærblade
• 3 dåser hakkede tomater
• 1 spsk brun farin
• 1-2 friske røde chili (vi putter selv to i)
• 1 dåse kidneybønner
• 3 gulerødder
• 1⁄4 knoldselleri (eller 2 persillerødder)
• 200 g hakket savojkål
• salt og friskkværnet peber

Topping:
• fromage frais 10 %
• lidt kryddergrønt (en kvist persille, basilikum eller lignende)

Sådan gør du:
• Svits de finthakkede løg og hvidløg i olivenolien.
• Tilsæt kyllingekødet og svits det med i 5 minutter.
• Tilføj spidskommen, laurbærblade, hakkede tomater, brun farin, den finthakkede friske chili og kidneybønnerne.
• Lad retten simre i 10 minutter.
• Kom herefter de skrællede, ternede gulerødder, den rengjorte ternede knoldselleri og den hakkede savojkål i og lad retten hygge sig på blusset i en håndfuld minutter mere.
• Krydr med salt og peber og server den dampende varme pot med en skefuld fromage frais på toppen og evt. ledsaget af en portion ris.

Gartnerinden & Lykkesmeden
Opskriften er fra Sif Orellanas nye livsstilsbog ”Gartnerinden & Lykkesmeden”. Med den store, smukke bog får du Sifs kloge og helt jordnære råd og redskaber til, hvordan du kan få meget mere ud af livet. I bogen kommer hun omkring kost og sund livsstil, familieliv, job og karriere, tidsstyring og anvendelige ideer til, hvordan du får mere nærvær og balance i hverdagen.

Bestilling: <link https: clk.tradedoubler.com _blank> Online>>

Kartoffelmad: En hjemmerørt mayonnaise gør hele forskellen
Opskrifter & råvarer
Kartoffelmad med hjemmelavet mayonnaise: En nem og dejlig klassiker 

Sæsonen for de små nye frilandskartofler skal fejres med en rigtig smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er kartoffelmaden så populær, at selv finere danske frokostrestauranter har den med på menuen.

Læs mere
Hjemmelavet frugt- og bærmos i skål klar til servering
Opskrifter & råvarer
Super nem og alsidig hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Alt om grønne asparges: Tilberedning, sæson og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Rabarberkompot til både sødt og salt
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot – sødt, syrligt og alsidigt 

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstaveligste forstand – at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter. Men de lange stængler er også velegnede som tilbehør til både grillet kød og fjerkræ.

Her får du en klassisk opskrift på rabarberkompot, som kan serveres både varm og kold –…

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde og syrlige kager? Så vil du elske cheesecake med lime. Her mødes den klassiske cremede ostekage med friskheden fra lime – og resultatet er en uimodståelig balance mellem sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrift: Klassisk rabarbertærte med kold flødeskum og friske jordbær på toppen.
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Misosuppe – opskrift på den klassiske japanske suppe med tofu og tang
Opskrifter & råvarer
Misosuppe - den ultimative opskrift på japansk umami 

Misosuppe er en dyb, velsmagende og nærende suppe, der kombinerer umami, salt, sødme og let bitterhed i én harmonisk skål. Suppens base er misopasta, en fermenteret sojapasta fyldt med probiotiske bakterier, der kan gavne tarmfloraen.

Dashi, en japansk bouillon, giver en subtil og fyldig…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^