Med den nye, inspirerende bog 'Slikkepinde' skrevet af Charlotte Nørgaard, kan du trygt kaste dig ud i den sjove og hyggelige kunst, at fremstille fine hjemmelavede slikkepinde.

Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde 

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Slikkepinde er cool

Måske har du aldrig hørt om 70´ernes store krimiserie, Kojak, med Telly Savalas i hovedrollen som den skallede kriminalkommissær, Theo Kojak. Gennem intet mindre end 125 episoder, fulgte man den dedikerede betjents utrættelige kamp mod byens kriminelle – og altid med en slikkepind i munden! Så selvom de fleste nok forbinder slikkepinde med søde barndomsminder, så ved alle, der har set Kojak, at slikkepinde også kan tilføje et cool touch til det personlige image.

Hjemmelavede slikkepinde er noget helt særligt

Begejstringen for slikkepinde, og især for den hjemmelavede slags, deler forfatteren til bogen ’Slikkepinde’, som udkommer, fra Forlaget Grønningen 1, i april. 

"At lave sine egne slikkepinde og spise dem bagefter er noget helt særligt!" skriver Charlotte Nørgaard begejstret i bogens forord. ”Og mange slikkepinde kan laves af de råvarer, du alligevel har stående i skabet, fx sukker og kakaopulver. Har du også lidt krymmel fra kagebagningen – og måske lidt chokolade – så er du allerede godt i gang med at kreere en sjov og lækker spise, som vil imponere.”

I bogen gennemgår hun minutiøst alt, hvad du har brug for at vide om fremstilling af slikkepinde. Fra en grundig gennemgang af sukkervarianter og deres egenskaber, kreative bolsjeforme og en komplet oversigt over hvilke køkkenredskaber der er brug for til fremstillingen, til spændende opskrifter på skønne slikkepinde i alverdens smagsvarianter, former og farver. Der er slikkepinde, der passer perfekt til kaffen, slikkepinde med jordbær og fløde til Valentins Dag, slikkepinde med passionsfrugt, blåbær, granatæble, hyldeblomst & lime, ananas, brombær, hindbær, mango & citron, lakrids & chili, saltkaramel, vanilje, grapefrugt, solbær, kakao, pebermynte, honning - og selvfølgelig også med tuttifruttismag.

Med den inspirerende bog, kan du trygt kaste dig ud i den sjove og hyggelige kunst, at fremstille fine hjemmelavede slikkepinde for enhver smag og til enhver lejlighed.

Titel: Slikkepinde
Forfatter: Charlotte Nørgaard & Sugar Pilots
Forlag: Forlaget Grønningen 1

Annonce: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og den 12. oktober 2025 fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Simregryde med æbler 

Her får du opskriften på en simreret med asiatisk præg, hvor kål, peberfrugt og æbler tilberedes sammen med chili, kokosmælk og karry. Retten rummer både det mættende, det syrlige, det krydrede og det cremede - og egner sig særlig godt til sensommeren, når æblerne er i sæson.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kan man spise grønne tomater? 

Når kurven er fyldt med sensommerens røde, solmodne tomater, hænger der som regel klaser af grønne, umodne tomater tilbage. Og så melder spørgsmålene sig: Når de at skifte farve, før efteråret sætter ind? Kan man bruge de grønne tomater, som de er - eller må de ende på komposten?

Nej, heldigvis…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Banankage eller bananmuffins? 

Hvad gør man, når man står med tre overmodne bananer? Man bager da banankage!

Banankage er en klassiker, der både er nem at lave og en god måde at undgå madspild på. Den kan enten bages som en hel kage i en bradepande, som muffins til den hurtige snack – eller i den traditionelle version: I en…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad. Ifølge Fuldkornspartnerskabet vælger mange måltider ud fra smagen, men for en stor del spiller også sundhed en vigtig rolle. Samtidig foretrækker mange at bruge friske råvarer med så lidt forarbejdning som muligt.

I…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
10 tips til at få mest ud af sæsonens tomater 

Fra juni og helt frem til september og oktober bugner haver og drivhuse af solmodne, danske tomater. De røde, duftende frugter er fulde af aroma og antioxidanter, der både styrker immunforsvaret og er kilde til store madoplevelsen. Når tomaterne får lov at modne på planten, udvikler de den højeste…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Picnic - 16 perfekte sommeropskrifter 

Sommeren føles lidt længere, når man tager sig tid til at nyde den. Pak picnickurven med hjemmebagte sesamboller, butterdejspølsehorn og fuldkornspizzasnegle – eller prøv de asiatisk-inspirerede kyllingespyd med chili og honning, pastasalat med spinat og bacon, eller friskbagt baguette med klassisk…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stikkelsbær: Det skønne syrlige, søde og lidt oversete sommerbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for den fine syrlige smag gør stikkelsbær velegnede i mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sort pasta med rejer, blåmuslinger og cherrytomater 

Sort pasta med tigerrejer og blåmuslinger er en enkel og indbydende ret med rødder i det sydeuropæiske køkken. Den mørke pasta - farvet med blæksprutteblæk - giver en let havsmag, der passer perfekt til de saftige skaldyr og søde, friske cherrytomater.

En skøn kombination af smag og farver - og…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Gaveidéer
^