Kategori: Diætist

Kost quiz´sen

Kost quiz´sen 

Kan du score 13 rigtige?

(De rigtige svar finder du nederst)1) Hvad indeholder mest fedt? a) Olivenolie b) Vindruekerneolie c) Olierne har samme fedtindhold 2) Hvor mange sukkerknalder er der i en ½ l sodavand? a) 12 b) 20 c) 353) Hvor mange voksne danskere er overvægtige? a) 20% b) 30% c) 40%4) Kaloriemængden i 4 æsker sukkerfri Gajol/Delfol svarer til: a) 30 g vingummi (1 lille rulle fra Haribo) b) 100 g vingummi (1 pose til 10 kr) c) 250 g vingummi (stor familie pose)5) Hvor meget mælk og mælkeprodukt skal man have om dagen? a) 1/3 l b) ½ l c) 1/1 l6) Hvor meget magert kød kan du spise sammenlignet med kalorierne i 1 glas juice? a) 50 g b) 100 g c) 150 g7) Hvor meget fedt er der i en fuldfed 45 + ost? a) 27% b) 33% c) 45%8) Hvor mange børnefamilier laver mad sammen? a) 5% b) 15% c) 25%9) Hvor meget vand indeholder kroppen? a) min. 40% b) min. 50% c) min. 90%10) Hvor stammer kartoflen oprindeligt fra? a) Indien b) Sydafrika c) Sydamerika11) Hvad er Fromage Frais? a) kvarg b) ost c) yoghurt12) Hvad svarer 1 kcal (kilokalorie)til?: a) 4,184 kJ (kilojoule) b) 41,84 kJ c) 4184 kJ13) Hvad betyder betegnelsen ”Light”? a) Fedt/sukker indholdet er max.5 % b) 30-50% mindre sukker, fedt eller energi c) Indeholder igen fedt eller sukker

De rigtige svar er:

1:c, 2:b, 3:c, 4:a, 5:b,6:c, 7:a,

8:a, 9:b, 10:c, 11:a, 12:a, 13:b

Diætist
At snyde chokoladetrangen! 

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Diætist
Fedt på balder og lår 

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Diætist
Slank med æg 

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab 

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Diætist
Vægttab og trivsel 

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner  

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Diætist
Nutella vs. Ost  

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Diætist
Æggekur 

En læser efterlyser en god æggekur - og spørger KvindeGuidens diætist om hun kan anbefale en...

Læs mere
Diætist
Silica skade huden 

Kan kosttilskuddet Silica skade huden?

Læs mere
Diætist
Fedtdepoter 

Det fedt, som danner depoter på lår, baller og hofter, det sidder ligesom bedre fast. Der er en naturlig forklaring på dette...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Gaveidéer
^